Van Barneveld visszatér a PDC-be • SportTV

Van Barneveld visszatér a PDC-be

2020. 09. 23. 20:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Raymond van Barneveld nem egészen egy év után úgy döntött, elég a nyugdíjas életből, és irány ismét a PDC-körforgás. A holland kedvenc januárban elindul a PDC Q-Schoolban, ahol Tour-kártyát lehet szerezni.

Elbúcsúztattuk egyszer. Aztán még egyszer. És úgy tűnik, majd valamikor harmadszor is el kell. Merthogy Raymond van Barneveld, a darts egyik legendás alakja úgy döntött, visszatér a tábla elé, és megpróbál visszakerülni a PDC körforgásába. Úgy, hogy ő maga szeretné kiharcolni a részvételi lehetőséget. Az 53 éves holland ugyanis bejelentette, januárban elindul a PDC Q-Schoolban, amelyen keresztül Tour-kártyákat lehet nyerni, amelyekkel elindulhat a Players Championship-tornákon, hogy aztán eljusson a major viadalokig.

„Újrakezdjük! Hihetetlenül hiányzik az egész. A legjobbamat adom, hogy mihamarabb megszerezzem a Tour-kártyámat, hogy aztán a jövőben ismét felléphessem a nagy színpadokon” – jelenttte be Barney a döntését az Instagramon.

A holland 2018 novemberében árulta el, hogy a következő lesz az utolsó éve a PDC berkein belül. Azonban a búcsúkörút annyira rosszul sikerült, hogy már márciusban, a Premier League-kínlódás után azt mondta, elég, abbahagyja. Akkor még rövid idő alatt meggondolta magát, de amikor a világbajnokságon az első körben kiesett Darin Younggal szemben, tényleg elköszönt. „Ha két évig sorozatban az első fordulóban kikapsz, amatőr vagy. Akkor semmi keresnivalód a játékban” – fejtegette.

A négyszeres BDO-, illetve egyszeres PDC-világbajnok játékos most újra meg akarja mutatni, kár volt őt leírni. A közönségnek is, saját magának is.