Marad-e százszázalékos a Barca? • SportTV

Marad-e százszázalékos a Barca?

2020. 10. 01. 10:23    
Olvasási idő: < 1 perc

A Veszprém egyelőre hibátlan teljesítménnyel robog a BL B-csoportjának élén. A(z egyelőre) szintén százszázalékos Barcának csütörtökön este Nantes-ban lesz jelenése. Ott, ahonnan a Davis-csapat négygólos győzelemmel hozta haza a két pontot.

Dika Mem. a 23 éves francia világbajnok honfitársai ellen lép pályára Nantes-ban (Fotó: Getty Images)

A katalán és a francia együttes közös kupatörténete egyelőre nem túl terjedelmes. Összesen négy mérkőzést vívtak egymással, az egyetlen Nantes-siker 2017 őszén született, abban az idényben, amelynek a végén a francia gárda a döntőig menetelt, a Barca meg nem érte el a final fourt.
A gránátvörös-kékek két lebonyolított forduló (teljeset nem írhatunk a Covid miatt elmaradó meccsek következtében…) után 72 találattal az összesített góllista élén álltak, köszönhetően a zaporizzsjai 30–25-ös és a hazai pályán a Celje elleni 40–28-es sikernek.
A Nantes a Veszprém elleni hazai 24–28 után Kielben javított, meglepően nagy különbségű, 35–27-es győzelemmel. Azon a mérkőzésen a tapasztalt spanyol éleslövész, Valero Rivera tíz góllal terhelte meg a házigazdák kapuját.
Sajátos testvérharc is lesz a nantes-i mérkőzésen: az idősebb Enterríos fivér, Alberto a franciák edzője, öccse Raul a Barca irányítója. A párharc nem előzmény nélküli: amikor még Alberto is játszott, a 2011-es BL-döntőben is ellentétes oldalon álltak, Raul és Barcája győzött a báty csapata, a Ciudad Real ellen.
A HBCN-ben négy olyan játékos is pályára léphet, akik korábban viselték a Barca mezét: Kirill Lazarov, Eduardo Gurbindo, Valero Rivera és David Balaguer. Barcelonai oldalon viszont négy francia játékos vár bevetésre: Ludovic Fabregas, Dika Mem, Timothy N’Guessan, valamint Cédric Sorhaindo.

A Barca mind a négy bajnokiját megnyerte eddig az ASOBAL-ligában, míg a Nantes is győzelemmel (Ivry ellen 30–24) kezdett a Lidl-ligában, azaz a francia élvonal idei kiírásában.
A vendégek jobbszélsője, Aleix Gómez vezette két játéknap után a BL góllistáját, 16 találattal.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 3. forduló. Sport1 20:30  HBC Nantes–FC Barca Lassa (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)