A Fradi folytatná a felzárkózást • SportTV

A Fradi folytatná a felzárkózást

2020. 11. 07. 13:09    
Olvasási idő: < 1 perc

A “Covid-kraválból” lassan kikecmergő FTC a BL-mezőny eddigi leggyengébb csapata ellen folytatja szereplését, hazai könyezetben a női kézilabda BL A-csoportjában. Minden remény megvan rá, hogy a két ponttal a virtuális dobogért folyó harcba is beszállhat a zöld-fehér együttes, amely még mindig legtöbb riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Klujber Katrin tovább szórhatja a gólokat a BL-ben (Fotó: fradi.hu)

FTC–BIETIGHEIM

A Fradiban ismét bevethető a meghatározó klasszisok közül Klujber Katrin, Háfra Noémi és Emily Bölk is akik gyakorlatilag az egész októbert kihagyták. A Bietigheim az egyetlen a 16 csapatos BL-mezőnyből, amely még nem szerzett pontot. Ha ismét veszít, beállítja a negatív BL-.rekordot nyolc, sorozatban elbukott mérkőzéssel. A Fradi viszont abban az esetben hatodikként túllépi a 90 győzelmes határt, amely eddig a BL-históriában csak a Győrnek, a Buiducsnosztnak, a Hypónak, a Krimnek és a Larviknak sikerült.
Minkét csapat idegenbeli győzelemmel fejezt be legutóbbi tétmeccsét. Az FTC Vácott nyerte meg a bajnokiját 29–25-re, a Bietigheim pedig Mainzban 42–25 tel jutott be a Német Kupa nyolcaddöntőjébe. A két együttesnek ez lesz a negyedik kupacsatája, a Fradi hármat nyert ebből, beleértve a két hazai találkozót.

  

KRIM–CSM BUCURESTI

Ugyancsak a Fradi csoportjából közvetítjük a listavezető CSM ljubljanai vendégjátékát is. A románok öt meccsükből négyet megnyertek, s ha ismét megszezik a két pontot , négymérkőzésesre növelik győzelmi sorozatukat is. Viszont megint nem számíthatnak meghatározó klasszisukra, Cristina Neagura, akinek  térdsérülése után rehabilitációjával vannak problémák. Szlovén jobbátlövőjük, Barbara Lazovic – aki 20 góljával a BL-góllista második helyezettje – exklubja ellen léphet pályára. Aműgy a csapat a héten négy bajnokit is megnyert, mert a pontvadászatot “buborék jellegű” minitornákkal bonyolítják le keleti szomszédaink. A két együttes egymás elleni hat találkozójából a CSM ötöt nyert meg.

 

NŐI KÉZILABDA BL, A-csoport. Sport1 15:45  FTC-Rail Cargo Hungaria–SG BBM Bietigheim (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport2 18:00  RK Krim Mercator Ljubljana–CSM Bucuresti(kommentátor: Ágai Kis András)