Vége a 2284 napos leverkuseni vágyakozásnak • SportTV

Vége a 2284 napos leverkuseni vágyakozásnak

2020. 12. 14. 09:53    
Olvasási idő: 2 perc

A Hoffenheim legyőzésével több mint hat év után ismét a Bayer Leverkusen vezeti a Bundesliga tabelláját. Úgy, hogy az elmúlt időszakban kulcsjátékosai távoztak…

Előbb elveszti a csapat az elmúlt időszak egyik legjobbját, Julian Brandtot (2019-ben a Borussia Dortmundhoz igazolt), aztán a másikat (Kai Havertz lett a Chelsea-é 2020 nyarán), majd amúgy „mellékesen” az elmúlt időszak első számú csatárát (Kevin Volland pár hónapja a Monaco játékosa), erre mit csinál? Semmiség, megveri a Hoffenheimet is, így 2284 nap után ismét vezeti a Bundesligát, ráadásul 11 forduló után a mezőny egyik veretlen tagjaként (a másik a Wolfsburg, amely kettővel kevesebb győzelmet, de kettővel több döntetlent számol a 7-4-0-val éllovas főszereplőnknél.

„Ha a 34. forduló után állnánk így, euforikus hangulatban lennék. De ott még nem tartunk, ez csak pillanatfelvétel” – mondta Peter Bosz, a Leverkusen vezetőedzője. Egyik játékosa, Julian Baumgartlinger szerint a 11 meccs alatt összegyűjtött 25 pont, na meg a veretlenség azért már valami. „És ér is valamit… Tudjuk, milyen nehéz ebben a bajnokságban az élre állni. A fordulók kétharmada még hátravan. Azt gondolom, a teljesítményünk és az eredményeink feldobnak bennünket a karácsony előtti hajrára.” A csapatkapitány Lars Bender szavai: „Azért futballozunk, hogy eredményesek legyünk. Most szép pillanatokat élünk, ezt a helyzetet érdemes lenne lefotózni. Ugyanakkor nehéz hét előtt állunk, rövid idő alatt két mérkőzés vár ránk.” A Bayer szerdán az 1. FC Kölnnel, szombaton pedig a már említett Bayernnel találkozik.

A fentebb említett játékosvándorlás azért a „fejesekre”, így Bosz edzőn kívül Rudi Völler ügyezetőre és Simon Rolfes sportigazgatóra is nagy feladatot rótt. Eddig remekül kezelték a helyzetet, nem is annyira az igazolásokkal (bár Patrick Schicknek egyre jobban megy a foci), mint a már a keretben lévőkkel. Elég, ha csak arra utalunk, hogy a 17 éves Florian Wirtz simán belenőhet Havertz szerepkörébe, Lucas Alario már nyolc gólnál tart és csak eggyel van elmaradva saját Bundesliga-csúcsától, míg Leon Bailey kimászott a hullámvölgyből, és újfent ott van a világklasszis-ígéretek között.

A csapatot még az olyan mellékzörejek sem zavarják meg, mint a traktorzajok. Merthogy a Hoffenheim elleni mérkőzés alatt a BayArenán kívülről folyamatosan motorzaj hallatszódott be. A leverkuseni gazdák ugyanis feldíszített járműveikkel próbáltak meg némi karácsonyi hangulatot csempészni a városba. „Az öltözőben tudtam meg, hogy a stadion előtt parkoló traktorok motorjai bőgtek így. Azt hittem, esküvőre készülnek, ami azért ezekben az időkben kissé szokatlannak tűnt…”

Legalább annyira, mint hogy hat év után ismét a Leverkusen nevével kezdődik a Bundesliga tabellája.

A Sport2-n 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok a 11. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 11. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Leon Bailey (Leverkusen) 1. gólja a Hoffenheim ellen

0%

Christoph Baumgartner (Hoffenheim) a Leverkusen ellen

0%

Florian Wirtz (Leverkusen) a Hoffenheim ellen

0%