Szalai, Lisztes és többek között Détári nyomdokain Sallai • SportTV

Szalai, Lisztes és többek között Détári nyomdokain Sallai

2020. 12. 17. 16:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland karrierje során először duplázott a Bundesligában, és ezzel több egykori vagy jelenlegi magyar kiválóság példáját követte.

Sallai Rolandnak 42 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy egy aktív és több egykori remek magyar futballista örökébe lépve duplázzon a német Bundesligában. A Freiburg támadója a Schalke elleni bajnokin az 50. percben fejjel, a 60.-ban pedig remek emelésből volt eredményes, gyakorlatilag egyedül szállítva ezzel csapata 2–0-s győzelmét (oké, a második gól előtt Grifót okvetlenül meg kell dicsérni a passz miatt).

A Bundesligában megforduló magyar légiósok közül a legeredményesebb játékos, Szalai Ádám büszkélkedhet a legtöbb duplázással is. Mi több, neki mesterhármasa is van, méghozzá 2012. október 27-éről, amikor is a Mainz színeiben triplával szállította csapata 3–0-s Hoffenheim elleni sikerét. Emellett hétszer duplázott, ötször a Hoffenheim, egyszer-egyszer pedig a Mainz és a Schalke színeiben. Huszti Szabolcsnak ugyanez hatszor jött össze (rendre a Hannover futballistájaként), Szabics Imrének (VfB Stuttgart) kétszer, Lisztes Krisztiánnak (Werder Bremen), Hajnal Tamásnak (Karlsruhe), Vasile Miriutának (Energie Cottbus) és Détári Lajosnak (Eintracht Frankfurt) egyszer-egyszer.

Ketten, Szabics és Hajnal az első Bundeslliga-mérkőzésükön dupláztak, míg ha az ellenfeleket nézzük, akkor a Leverkusen a kedvenc (három magyar dupla szenvedő alanya volt), megelőzve a Mönchengladbachot, a Nürnberget és a Schalkét.

A Sport2-n 17:45-kor kezdődik Germánia című Bundesliga-magazinunk, amelyben részletesen foglalkozunk Szoboszlai Dominik klubcseréjével. Addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 12. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Ajmen Barkok (Eintracht Frankfurt) a Mönchengladbach ellen

0%

Sallai Roland (Freiburg) 1. gólja a Schalke ellen

0%

Lars Stindl (Mönchengladbach) 1. gólja az Eintracht Frankfurt ellen

0%