Harden történelmet írt a Netses debütálásán • SportTV

Harden történelmet írt a Netses debütálásán

2021. 01. 17. 18:14    
Olvasási idő: 2 perc

Lehet bármit mondani james Hardenre, de hogy nem tud kosarazni, azt biztosan nem. A Brooklyn Netsnél történő debütálásával rögtön igyekezett elhallgattatni a kétkedőket, és valljuk be, sikerült is neki.

James Harden ott segít, ahol tud. (Fotó: twitter / @NBA)

Nemrég egy hosszú cikkben elemeztük, milyen jól járhat a jövőben a Houston Rockets a James Hardenért kapott rengeteg draftcetlivel; ha nagyon szerencsés, és a Brooklyn Nets kevésbé lesz sikeres, mint most gondoljuk. Persze az érem másik oldala az, hogy Brooklynban most három csodálatos képességű kosárlabdázó játszik együtt. Az tény, hogy megosztó személyiségek, de ha nyerni akarnak, most minden lehetőség adott előttük.

És nagyon úgy tűnik, hogy James Harden most tényleg akar nyerni. A debütáló mérkőzésén legalábbis kitett magáért. A Brooklyn Nets az Orlando Magicet fogadta, és nyert 122-115-re.

Kevin Durant és James Harden 8,5 év után játszott újra ugyanabban az NBA-csapat mezében, és valljuk be, nagyon jól állt rajtuk a Nets retro kék dressze… Soha nem dobtak ketten együtt 74 pontot egy meccsen, tehát a kezdet alapján az összhang megvan. Durant ugyanis berámolt 42-t, ami az eddigi szezoncsúcsa. Hála istennek továbbra is úgy játszik, mintha az az achilles-szakadás soha nem történt volna meg. Azonban ha őszinték akarunk lenni, ez előtt a meccs előtt nem Durant foglalkoztatta elsősorban a szurkolókat, hanem az, hogy James Harden milyen formában érkezik meg új csapatához. Nos, nem kell érte izgulnunk, Harden történelmi meccset hozott össze 32 ponttal, 14 gólpasszal és 12 lepattanóval. Ő a hetedik játékos a liga történetében Russell Westbrook, Elfrid Payton, Lewis Lloyd, John Shumate, Nate Thurmond és Oscar Robertson után, aki új egyesületében tripla-duplával debütált, de

ez soha senkinek nem jött még össze az NBA-ben úgy, hogy 30 pontos tripla-duplát hozott össze.

Láthatóan van még egy kis felesleg Hardenen, de úgy tűnik, egy szintig tudja ezt ellensúlyozni a képességével, a következő cél, hogy csúcsformába hozza magát. A Nets és a csapat edzője, Steve Nash számára a következő nagy feladat az lesz, hogy sikerüljön összehangolni ezt a duót Kírie Irvinggel, aki állítólag visszatért a csapathoz, csak az NBA protokollja miatt kénytelen volt kiadni ezt a meccset.

Miközben James Harden debütált, a Brooklyn Netstől a Rockets érintésével Indianába kerülő Caris LeVert az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatán rossz híreket kapott. A Pacers orvosai ugyanis találtak egy kitüremkedést a veséjén. Biztosat nem tudtak mondani, de további orvosi vizsgálatokra lesz szükség. Ha minden rendben lesz, akkor is csak később mutatkozhat be új csapatában. A cserét azonban nem torpedózta meg a Pacers, viszont a Nets 2,6 millió dollár kompenzációt fizet az indianaiaknak, illetve a Nets és a Rockets is átad az Indianának 1-1 második körös draftjogot.

Ma még jelentkezünk NBA-vel. A Sport2-n 21 órától élőben közvetítjük a Dallas Mavericks és a Chicago Bulls meccsét. Tartsatok velünk!