Fradi: nehéz javítófeladat

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 20. 13:41    
Olvasási idő: 2 perc

Négy nappal az Esbjerg elleni hazai fiaskó után ismét BL-mérkőzést játszik az FTC-Rail Cargo Hungária a női BL-ben. Ellenfele a dánoknál eddig sokkal jobb teljesítményt nyújtó francia klasszisegyüttes, a Metz Handball lesz.

Klujber Katrin sokat tehetne a Fradi hazai bravúrgyőzelméért a Metz ellen (Fotó: fradi.hu)

RAMNICU VALCEA–BUDUCSNOSZT

Afféle „előjátékul” a másik, a B-jelű BL-csoport (a Győri Audi ETO csoportja) egyik találkozóját mutatjuk, amelyen az eddig mindössze egy győzelemmel álló, 5. román Ramnicu Valcea fogadja az előtt álló, két mérkőzéssel többől 8 pontot szerző korábbi kétszeres BL-győztes Buducsnosztot. A találkozót eredetileg november 7-én kellett volna lejátszani.
A román együttes sorozatban elszenvedett 6 vereség után a múlt héten győzött először a horvát bajnok Podravka ellen, 27–25-re – ezzel előzte meg legyőzött ellenfelét és a Borussia Dortmundot a táblázaton. A Buducsnoszt a francia Brest-Bretagne otthonában lépett fel, s hiába vezetett a félidőben 18–11-re, a vége „csak” 28–28-as döntetlenre végződött.  A Buducsnoszt két meccsen három pontot szerzett azóta, hogy korábbi sztárja, Bojana Popovics vette át a csapat irányítását.
Az ellentétes párosításban novemberben a montenegrói rekordbajnok győzött, Podgoricában 29–28-ra.

FTC–METZ

Ennek a mérkőzésnek az eredeti időpontja szeptember 3. lett volna. Az A-csoportban a Metz a második helyen áll 2 ponttal, az FTC ötödik, 9 meccsen szerzett 10-zel.
A francia csapat „menetből”, közvetlenül Szlovéniából jön, ahol vasárnap legyőzte a Krim Ljubljanát.
Az FTC szombaton harmadik hazai vereségét szenvedte el, ennél rosszabbul otthon eddig csak a Bietigheim és a Krim szerepelt otthonában az idényben. A Metz szerződtette a következő idénytől a francia válogatott Chloé Valentinit, és szerződést hosszabbított több kulcsjátékosával, köztük Orlane Kanorral és Louise Bourgaarddal.

„Nagyon elkapkodtuk a helyzeteinket és utána már a védekezés sem ment úgy, ahogy kellett volna…  Mindent megpróbáltam én is, hogy ne ez az eredmény szülessen… Próbáltam én is javítani a teljesítményemen – remélem, legközelebb ennyi hibánk nem lesz” – szomorkodott és reménykedett az Esbjerg elleni  vereség után a klasszis átlövő, Klujber Katrin a fradi.hu-nak adott miniértéklésében.
Mindenesetre az elvesztegetett két pontot csak bravúrral lehet visszahozni – a Metz legyőzése bizony annak számítana, még hazai pályán is!

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör, elmaradt mérkőzések. Sport1 16:45  CSM Ramnicu Vilcea–RK Buducsnoszt Podgorica  (kommentátor: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 FTC-Rail Cargo Hungaria–Metz Handball KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, riportzer: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)

Cookie beállítások