Orban még Alabát is lepipálta a Kickernél • SportTV

Orban még Alabát is lepipálta a Kickernél

2021. 01. 26. 10:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A Kicker című német szaklap szerint Willi Orban jelenleg nemzetközi klasszis minősítést érdemel, és pillanatnyilag ő a Bundesliga negyedik legjobb középhátvédje.

A Kicker sportmagazin a kapusok után a védők Bundesliga-rangsorát is elkészítette, és kellemes meglepetésre egy magyar válogatott futballista is az élmezőnyben kapott helyet a középhátvédek között. Ebben a kategóriában a világklasszis minősítést senki sem érdemelte ki, a nemzetközi klasszis minősítést hatan is megkapták, köztük Willi Orban, az RB Leipzig centerhalfja. Marco Rossi válogatottja alapemberének minősítését így indokolta a szaklap: „A rutinos játékos megbízható játékot nyújt, a lipcsei három belső védős rendszer agya, a mögöttünk hagyott félszezon legjobb RB-védője. A Bajnokok Ligájában is meggyőző teljesítményekkel rukkolt ki.”

Orban összességében negyedik lett a védpk között, csak Edmond Tapsoba (Leverkusen), Mats Hummels (Dortmund) és Matthias Ginter (Mönchengladbach) előzte meg, miközben a nyári átigazolási piac egyik leendő slágere, csapattársa, Dayot Upamecano mögötte zárt, méghozzá hatodikként.

A lista egyik nagy meglepetése, hogy David Alaba, a „címvédő”, aki a nyáron még nagyon közel járt a világklasszis minősítéshez, most egyik kategóriába sem fért bele. A Bayern által kapott 25 gól, a sok hiba és pályafutása legrosszabb osztályzatátlaga a magyarázat az elképesztő visszacsúszásra.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.