Fradi-visszavágó a kézikupahétfőn • SportTV

Fradi-visszavágó a kézikupahétfőn

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 08. 11:15    
Olvasási idő: 2 perc

A pandémia okozta sűrű változások következtében olyan napokra is kerültek európai kézilabda-kupameccsek, amelyekhez nem igen szoktunk hozzá. De szükség törvényt bont – senki sem maradhat le fontos mérkőzésekről, ezért mi is átalakítottuk hétfői programunkat: természetesen élőben közvetítjük három napon belül a második mérkőzést az FTC és a norvég bajnok között – ismét az Elek Gyula Arénából.

Klujber Katrin szombatom ellenállhatatlannak bizonyuélt. Reméljük, 49 órával később is az lesz (Fotó: fradi.hu)

A szombati bravúros Fradi-győzelem felvetette azt a különleges lehetőséget, amelyre a januári BL-újraindulás előtt csak a legvérmesebb fanatikusok gondoltak: a csapatnak esélye kínálkozik az A-csoport első két helye valamelyikének megszerzésére! Egészen konkrétan: ha a hétfői „visszavágón” újra legyőzi a norvég bajnokot, pontszámban beéri az A-csoport listavezetőjét, a Metzet és megelőzi a Rosztov-Dont. Más kérdés persze, hogy a francia csapatnak egy, az orosznak három, az esetleg duplán legyőzött norvégnak még mindig 4 meccsel lesz kevesebbje, azaz a vesztett pontok tekintetében akkor is „csak” negyedik lenne a Fradi – de hát az elhalasztott meccseket meg is kell nyerni, azaz eleve nem lehet kalkulálni minden esetben a potenciális két ponttal.

Amúgy a hétfői találkozó pályaválasztója a norvég csapat, de korábban kétszer sem lehetett Kristiansandban lejátszani. Először az FTC két játékosának a koronavírustesztje mutatott pozitív eredményt, másodszor a megszigorított ottani szabályok szerint a beutazókra tíznapos karantén várt volna, ezt a jelenlegi sűrített menetrenddel senki, még az EHF sem kényszeríthette rá egyik csapatra, így a Fradira sem. Végül maradt az a megoldás, hogy a Vipers valóságos kontinentális „portyára” kényszerült, azaz előbb Metzben játszott, majd kétszer is Budapesten, hogy minél többet pótoljon rekordszámú elhalasztott meccséből. Érdekesség, hogy előbb a francia csapatot fosztotta meg hosszú, több mint kétéves hazai veretlenségi sorozatától, majd  az Elek Gyula Arénában meg saját idénybeli BL-veretlenségétől kellett búcsúznia…

Nyilván mindkét oldalon a legapróbb részletekig elemezték a szombati találkozó történéseit, s készülnek váratlan húzásokra is.  Mindenesetre akár az akkor extraklasszis teljesítményt nyújtó Janurik Kinga, akár a másik klasszis kapus, Bíró Blanka véd, a kapusok roppant fontos szerepet játszhatnak a csata alakulásában. S persze az sem lesz mindegy, hogy Klujber Katrin ugyanolyan ellenállhatatlan lesz-e mint szombaton, amikor 7 góljával a Fradi – és holtversenyben Malin Larsen Aunével  a mezőny – legeredményesebb játékosának bizonyult.

KÉZILABDA BL, elmaradt csoportmérkőzés pótlása.  Sport1 17:45 Vipers Kristiansand–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Bartha Zoltán, szakértő: Tóth Tímea, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András; szakértő: Borsos Attila)