Rekordra készül a Sport1 • SportTV

Rekordra készül a Sport1

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 08. 15:43    
Olvasási idő: 2 perc

Soha nem volt még arra példa, hogy kézilabdából egy héten 11 magyar érdekeltségű nemzetközi kupameccset közvetítsen egy csatorna. A Sport1 azonban az előttünk álló héten ezt teszi. Bajnokok Ligája- és EHL-meccsek sora vár ránk, és a hét minden napján lesz ilyen találkozó.

Szucsánszki Zita a az FTC Kristiansand elleni meccsén. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kézilabdában nem lesz hiány a héten, a nemzetközi kupákban, így a Bajnokok Ligájában és EHL-ben érintett csapataink mind pályára lépnek a következő hét napban, ennek köszönhetően 11 meccsen szurkolhatunk a Fradinak, a Veszprémnek, a Tatabányának, a Szegednek, a Siófoknak, a Győrnek és a Vácnak is.

Női Bajnokok Ligája (3 mérkőzés):

Sűrű a menetrendje a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek hétvégén elvették a norvég Vipers Kristiansand veretlenségét a BL idei kiírásában, és a koronavírus miatti norvég szabályozás miatt hétfőn ismét Budapesten csapnak össze Nora Mörkékkel. Hétvégén viszont már a Rosztov-Don lesz Elek Gábor tanítványainak ellenfele. A sorozatban immár 50 mérkőzés óta veretlen Győri Audi ETO KC is orosz ellenfél ellen vív rangadót szombaton. Ellenfele a B jelű nyolcas éllovasa, a CSZKA Moszkva lesz. A szezonnyitón Moszkvában 27-27-es döntetlent játszott a két csapat.

Vipers Kristiansand – FTC-Rail Cargo Hungaria (Bajnokok Ligája): február 8., hétfő 17:15, Sport1 (élő)

Rosztov-Don – FTC-Rail Cargo Hungaria (Bajnokok Ligája): február 13., szombat 15:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – CSZKA Moszkva (Bajnokok Ligája): február 13., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Férfi Bajnokok Ligája (4 mérkőzés):

A Szeged és a Veszprém vereséggel kezdte a ’’tavaszt’’ a Bajnokok Ligájában, előbbi a PSG, utóbbi a Barcelona ellen kapott ki. A Veszprém viszonylag hamar, már kedden revansot vehet a Barcán, mert a következő mérkőzését is a katalánokkal vívja, ezúttal idegenben. Két nappal a barcelonai rangadó után a Celje vár Lékai Mátéékra csütörtökön. Ezzel szemben a Szeged csütörtökön a Portót fogadja, majd vasárnap Szkopjéba látogat.

Barcelona – Telekom Veszprém (Bajnokok Ligája): február 9., kedd 20:30, Sport1 (élő)

MOL-Pick Szeged – FC Porto (Bajnokok Ligája): február 11., csütörtök 18:30, Sport1 (élő)

Celje – Telekom Veszprém (Bajnokok Ligája): február 11., csütörtök 20:30, Sport1 (élő)

Vardar Szkopje – MOL-Pick Szeged (Bajnokok Ligája): február 14., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)

Férfi EHL (2 mérkőzés):

A Tatabánya ősszel négy mérkőzést játszott le az EHL-ben, azonban győzelmet még nem szerzett a magyar csapat. Most azonban két nap alatt kétszer csap össze Észak-Macedóniában az Eurofarm Peliszter csapatával. A papírforma szerint úgy is van esélye a pontszerzésre Vladan Matics tanítványainak, hogy az egyik meccs esetében felcserélte a pályaválasztó jogot.

Eurofarm Peliszter – Grundfos Tatabánya (EHL): február 10., szerda 16:45, Sport1 (élő)

Grundfos Tatabánya – Eurofarm Peliszter (EHL): február 11., csütörtök 16:45, Sport1 (élő)

Női EHL (2 mérkőzés):

Az EHL jogelődjének számító utolsó EHF-kupát elhódító Siófok KC eddig veretlen az EHL csoportkörében, 3 győzelem mellett 1 döntetlent ért el, ezzel vezeti a D-csoportot. A Győrhöz és a Fradihoz hasonlóan orosz ellenfél vár Tomoriékra legközelebb a nemzetközi kupákban, a Kubany Krasznodar ellen játszanak a Balaton-partiak. A Siófok mellett a Vác is ott van az EHL csoportkörében, amely vasárnap a Paris 92-nek vághat vissza az első fordulóban elszenvedett egygólós vereségért.

Kubany Krasznodar – Siófok (EHL): február 12., péntek 17:15, Sport1 (élő)

Paris 92 – Vác (EHL): február 14., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

Erről a 11 mérkőzésről lesz majd szó természetesen a jövő vasárnap Harmadik Félidőben:

Harmadik félidő: február 14., vasárnap 19:30, Sport1 (élő)