Luka Doncic két triplával nyert meccset az utolsó 15 másodpercben • SportTV

Luka Doncic két triplával nyert meccset az utolsó 15 másodpercben

2021. 02. 24. 17:32    
Olvasási idő: 2 perc

Luka Doncic még mindig csak 21 éves (igaz már csak négy napig), de ez őt abszolút nem akadályozza meg abban, hogy úgy nyerjen meccset a csapatának, hogy attól mindenkinek leesik az álla.

Nagy az öröm a győzelem után. (Fotó: twitter / @ESPNStatsInfo)

Mi is megszavaztattuk a sport1tv.hu olvasóit, hogy a szezonból eddig eltelt idő után ki érdemelte meg jobban, hogy kezdő legyen a 2021-es All-Star-gálán, Damian Lillard vagy Luka Doncic. Nem, mintha ez igazából olyan sokat számítana, de azért odafigyel erre az ember. Damian Lillard fölényesen nyert, és ez nem meglepő azután, hogy Luka Doncic maga is azt nyilatkozta sportszerűen, hogy a Blazers sztárja talán most jobban megérdemelte volna, mint ő.

Tehát Doncic kezdő az All-Staron. Rendben van, de azért ha már itt van, úgy játszik, hogy bebizonyítsa, nem követtek el akkora baklövést a szurkolók, amikor rá voksoltak. Miért? Hát például ezért:

31 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz, és ha ez nem nyűgöz le, tekerj 2:17-re, és nézd meg, Luka a maga részéről hogyan zárta le ezt a meccset.

Igen, két elképesztő step-back triplával. Előbb fordított 105-104-ről 107-105-re, majd 107-107-nél az utolsó másodpercben bedobott még egyet. Aki a meccs összefoglalójára kíváncsi, itt megnézheti:

Ebből látszik, hogy a dallasiak majdnem elkótyavetyéltek egy 11 pontos előnyt, mielőtt legjobbjuk eldöntötte a meccset.  Állítólag az elmúlt 25 évben Doncic a második játékos, aki a meccs utolsó 20 másodpercében két olyan triplát is dobott, amivel csapata átvette a vezetést. Soha nem találná ki senki, hogy 2005. január 22-én a csodálatos Dan Dickau volt a másik egy Hornets-Clippers meccsen.

Harmadik szezonjában tényleg nyilvánvalóvá vált, hogy Luka Doncic idegei kötélből vannak, és nem remeg meg a keze a fontos dobások előtt. Így nem nehéz róla összerakni egy ilyen válogatást:

Nem vitás, ezt hívják Luka Magicnek.

NBA All-Star-gála:

Luka ugye Damian Lillard előtt egyetlenegy hajszállal futott be kezdőnek, így nem meglepetés, hogy Dame ott lesz a gálán, és hozzá csatlakozik majd nyugatról Anthony Davis, Paul George, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Chris Paul, Zion Williamson. Keletről Jaylen Brown, James Harden, Zach LaVine, Julius Randle, Ben Simmons, Jayson Tatum és Nikola Vucevic.

Négy újoncunk van a mezőnyben: Jaylen Brown, Zach LaVine, Julius Randle és Zion Williamson. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, nagyon sokan felháborodtak a kimaradók miatt. A legjobban Devin Booker miatt, LeBron James szerint például Devin Booker a legkevésbé elismert játékos a ligában:

Egy javító tweetben jelezte, hogy rögvest utána Damian Lillard jön:

Azonban szinte biztos, hogy Anthony Davis kihagyja a gálát, és ha ő nem lehet ott, akkor majd vélhetően Booker kerül a helyére. Vagy valaki más…

Temészetesen az All-Star-gálát majd élőben közvetíti a Sport1 március 7-én hajnalban, vasárnapról hétfőre virradóra fél egykor kezdődik a program a Skills Challenge-dzsel és a tripladobóval, kettőtől elkezdődik a meccs, és a félidőben rendezik a zsákolóversenyt. Hétfőn este 11-kor a Sport1-en megismételjük az eseményt.

Ezen a héten is lesz NBA:

A Sport1-en csütörtök 17:30-kor a Trash Talkban is lesz szó NBA-ről, szombaton 20:45-től az Alley-oopban pedig csak kosárlabdáról beszél majd Csabi és Bazska. A héten egy podcast is érkezik majd tőlük az alley-oop.hu-ra. Meccsek is lesznek, méghozzá pénteken hajnalban a Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans találkozó (3:30, Sport1, majd másnap 14 órától és 23 órától ismételjük). A szombati játéknapon (Magyarországon vasárnap) Luka Doncic és a Dallas Mavericks a Brooklyn Nets ellen játszik majd (02:30, Sport2, majd 10:30, Sport1). Vasárnap 21:30-kor a Milwaukee Bucks és a Los Angeles Clippers meccsét nézhetjük meg élőben a Sport1-n.