Csoportzárás a nyitó ellenféllel • SportTV

Csoportzárás a nyitó ellenféllel

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 02. 12:58    
Olvasási idő: 2 perc

Két férfikézilabda-kupameccs jut keddi programunkba. Az Európa-liga csoportkörében a Tatabánya fejezi be eddig ponttalan csoportkörét, este a BL-címvédő fogadja otthon a Celjét – a meccsnek a Szeged szempontjából van jelentősége.

(Fotó: tatabamyahandball,com)

TREBNJE–TATABÁNYA 

November 17-én, annyi gond és gyötrelem, a sok vírus miatt halasztott meccs után a Grundfos léppen a szlovén együttes ellen kezdte meg El-szereplését Győrben, ahol az  roppant tartalékos, edzéskihagyásoktól is sújtott csapat 28–26-os vereséget szenvedett. Ez azóta nyolc további kudarc követte, pedig minimum három-négy találkozón a véghajrát megelőző percekben még vezetett, vagy ikszre állt a „kék tigrisek” csapata.
A záró meccsre Szlovéniába utazott az együttes, három ásza, Wyszomirski kapus, Balogh Zsolt és Sunajko nélkül. A cél nem is lehet más, mint a „becsületpont(ok)” megszerzése, bár Matics mester már egy kicsit előre gondolkodik. „Ez a meccs már nem dönt semmiről. Egyik csapat szempontjából sincs tétje a találkozónak. Igyekszünk úgy beleállni a mérkőzésbe, hogy az ott gyakoroltakat, tapasztaltakat felhasználhassuk a vasárnapi, idegenbeli bajnoki összecsapáson, a „kis” Veszprém otthonában. Szeretnék mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, és nagyon remélem, senki nem sérül meg” – nyilatkozta klubja honlapjának a szakvezető.

KIEL–CELJE

Most a Veszprémnél sokkal könnyebb ellenfél vár a kieliekre… (Fotó: Getty Imgages)

A megállapított – és éppen a Kiel egyik nagy hazai vetélytársa, a Flensburg által élesen kritizált eredményekkel „megtelt” a két BL-csoport táblázata is  tényleg csak a véghajrá van hátra. A nyolcaddöntő párosításaiból azonban csak egyetlen egy tekinthető fixnek,  az Elverum (A/8.)–Barca Lassa (B/1.) párviadal, az összes többi helyen történhet még változás vagy az egyik, vagy a másik csoportban.
Ha a címvédő Kiel nem taktikázik, és a realis erőviszonyoknak megfelelően legyőzi otthon, Mannheimben a szlovén rekordbajnokot, akkor a Celje 7. helye már végleges lesz, de az A-csoport győztesének és 2. helyezettjének kiléte csak akkor derül ki, ha csütörtökön lejátsszák a két érdekelt, a Kielce és a Flensburg ki-ki mérkőzését.
Mindenestre THW-győzelem esetén  a zebrák pontszámban holtversenybe kerülnének az ugyancsak 14 pontos Aalborggal és Motor Zaporizzsjával, s mivel mindkettejükkel szemben pozitív az egymás elleni mérlegük, rögtön a 3. helyre ugranak előre, a Barca és a Veszprém mögé. S mivel az egyetlen hátralévő ellenfelük a sereghajtó PPD Zagreb, vélhetően ott is maradnak. A szegedi kékek viszont aligha esnek vissza a 6, helyre, ezzel legalább a nyolcaddöntőben elkerülik az aktuális BL-győztest.

KÉZILABDA-EUROKUPÁK. Sport1 18:30  RK Trimo Trebnje–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:30  THW Kiel–RK Pivovarna Lasko (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)