Négynapos NBA-rekord dőlt meg tegnap • SportTV

Négynapos NBA-rekord dőlt meg tegnap

2021. 03. 18. 18:49    
Olvasási idő: 2 perc

Március 13-án, négy nappal az NBA szerdai játéknapja előtt született először öt tripla-dupla egy NBA-játéknapon, ami NBA-rekord volt. Azonban ez a csúcs nem volt hosszú életű, hiszen szerdán hatan is megcsinálták ezt a bravúrt.

Vince Carter óta az első Nets-játékos, aki 40 pontos tripla-duplát hozott össze. (Fotó: Twitter / @BrooklynNets)

Óriási szenzáció volt a szombati játéknapon az az öt tripla-dupla, amit egy játéknapon hozott össze Giannis Antetokounmpo, James Harden, Russell Westbrook, Domantas Sabonis és Julius Randle, de ez a rekord nem lesz hosszú évekig az almanachokban. Négy nap jutott neki, ugyanis abból az ötösből hárman és három másik játékos nem bírt magával, és már meg is döntötték.

James Harden, Russell Westrook és Domantas Sabonis kivette a részét az újabb rekordból is, és ezúttal Draymond Green, Nikola Jokic és Ben Simmons csatlakozott hozzájuk. James Harden 40-15-10-e volt a legerősebb alakítás. Az Indiana Pacers elleni siker volt a Nets 14. győzelme az utolsó 15 mérkőzésen:

Pedig ahogyan írtuk, Sabonis is küzdött becsülettel, aminek 18 pont, valamint 11-11 lepattanó és gólpassz lett az eredménye.

Russell Westbrook tovább ostromolja Oscar Robertson 181-es csúcsát, ugyanis megszerezte karrierje 158. és szezonbeli 12. tripla-dupláját. Azonban ez most nem volt elég a Sacramento Kings ellen.

Draymond Green pályafutása 27. tripla-duplája ezúttal is jó ómen volt a Golden State Warriors számára. Idéznénk a StatMuse-t: A Warriors mérlege ezeken a meccseken 26-1.

Nikola Jokic a Charlotte Hornets elleni győztem meccsen elért 12-10-10-e karrierje 52. tripladuplája volt. Ezzel a centerek közötti örökrangsorban a második Wilt Chamberlain mögött, és dupla annyi tripladuplája van, mint a sorban utána következő hármasnak (Kareem Abdul-Jabbar, Bill Russell és David Robinson) együttvéve.

A hatodik TD-s Ben Simmons volt, aki a Bucks elleni meccs elején remekül védekezett Giannis Antetokounmpón, azonban ez is kevés volt, hosszabbításban nyert a Milwaukee.

Az NBA.com összeállításában összegyűjtötték, mikor voltak a 4, illetve 5 TD-s esték az NBA-ben. 1984-ben volt az első négyes, amit 1989-ben, majd azt követően 2021-ben sikerült összehozni. Azonban 2021-ben immár háromszor is (legutóbb március 15-én), március 13-án született az 5 TD-s este, március 17-én pedig a hatos csúcs.

Kíváncsian várjuk, ez a rekord meddig áll majd.

Amit viszont biztosan tudunk, hogy mikor lesz NBA a Sport TV-n:

Az Alley-oop a Sport TV kizárólagos NBA-dedikált műsora, 19:30-kor lesz vasárnap a Sport2-n.

Los Angeles Lakers – Charlotte Hornets: március 19., péntek 3:30, Sport1 (élő); 20 óra, Sport2 (ism)

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks: március 20., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Orlando Magic: március 21., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)