Hogy cseréltek az NBA élcsapatai? • SportTV

Hogy cseréltek az NBA élcsapatai?

2021. 03. 27. 19:20    
Olvasási idő: 3 perc

Érdemes megnézni, milyen munkát végeznek az NBA-csapatok klubvezetői az elmúlt héten. Csütörtökön zárt ugyanis az átigazolási piac, és innentől már a jelenlegi keretekkel hajtanak a bajnoki címre a csapatok. Nézzük, az élcsapatok kiket szereztek/vesztettek az elmúlt időszakban.

James Harden megszerzése magasan a legnagyobb szezonközi igazolás volt idén. (Fotó: Getty Images)

Ma este az Alley-oopban Csabi és Bazska az alábbi cikk bővített kiadásával jelentkezik majd (19:45, Sport1). Azt vizsgáljuk meg, az NBA jelenlegi legjobb csapatai, a tabella első 10 helyezettje, és két olyan csapat, aminek sokkal előrébb kellene állnia, milyen manőverekkel szeretett volna tovább erősödni a szezon közben, hogy nagyobb esélye legyen megszerezni a bajnoki címet. Az kijelenthető, hogy az NBA-szezon legnagyobb cseréjét a Brooklyn Nets húzta meg (még Hardennel), de a múlt héten azért igyekeztek a többiek is felkészülni a hajrára. Most szépen sorban haladunk az aktuális állás alapján:

Utah Jazz:

A Jazz idén nem szezon közben akart keretet erősíteni, ez a csapat nem Ersan Ilyasova és Kenny Thomas miatt lesz jobb.

Philadelphia 76ers:

Pár peremember elhagyta a csapatot, de érkezett egy harcedzett veterán, George Hill személyében.

Phoenix Suns:

Nyáron megszerezték Chris Paul, és a Chris Paul effektus tökéletesen működik Phoenixben is. A múlt héten még Torrey Craig pénzért jött Milawaukeeból, de nem rajta múlik majd a meglepetés.

Brooklyn Nets:

James Harden megszerzésével szereztek egy MVP-t még januárban, legalábbis James Harden szerint biztosan, aki a tegnapi Detroit Piston elleni meccs után megveregette a saját vállát, és elmondta, hogy MVP-nek érzi magát.

Próbálhatunk nem igazat adni neki, de valójában azon a szinten van tényleg. Ennél a szezonközi cserénél nagyobbat nem is lehetett volna végrehajtani. Rajta kívül Blake Griffin megszerzésével egy újabb harcedzett veterán csatlakozott a kerethez, ráadásul újra tud zsákolni. A fogadóirodáknál a Brooklyn Nets esélyei a legmagasabbak pillanatnyilag a bajnoki címre.

Milwaukee Bucks:

PJ Tucker személyében egy komoly csatákat megélt rutinos róka lett a Milwaukee Bucks játékosa, Rodions Kurucs szerepe nem lesz túl meghatározó. Az ő megszerzésük két DJ-be, DJ Augustinba és DJ Wilsonba került.

Los Angeles Clippers:

Lous Williams újra az Atlanta hawks játékos lesz, rajon Rondo pedig visszatér Los Angelesbe. De nem a Lakershez, hanem a Clippershez. Semmi összeesküvéselmélet, de az előző szezonban állítólag Montrezl Harrell és Lou Williams volt a legkevésbé elégedett azzal, hogy Kawhi Leonard és Paul George külön bánásmódban részesül. Most már mindegy nekik, és Tyronn Lue újra együtt dolgozhat Rajon Rondóval, akivel a Boston Celticsnél dolgoztak együtt. Ez az üzlet a Playoff Rondo miatt köttetett.

Los Angeles Lakers:

Anthony Davis és LeBron James kidőlése miatt még bajba kerülhet a Lakers, de eddig csak Damian Jones tíznaposairól tudunk beszélni a címvédő kapcsán. Drummond, Aldridge és Cousins most épp csapat nélkül van…

Denver Nuggets:

Tegnap írtunk bővebben az Orlando Magic resetjéről, és hogy ennek keretében megérkezett Aaron Gordon Denverbe. Sőt, Javale McGee hat év után újra Coloradóba került, a Cleveland Cavaliers Isaiah Hartensteint kapta cserébe.

Portland Trail Blazers:

A Blazers nem viccelt, és egy bombaformában lévő NBA-bajnokkal erősítette meg a keretét. A Toronto Raptorstól Norman Powell érkezett Rodney Hoodért és Gary Trent Jr-ért cserébe. Powell első meccsén kezdőként berámolt 22 pontot.

Dallas Mavericks:

A Mavericks a veterán rutinhoz nyúlt, és megszerezte a New Orleans Pelicanstól JJ Redicket és Nicoló Mellit Wesley Iwundu és James Johnson játékjogáért. Az NBA történetének egyik legjobb triplázóját nem véletlenül szerződteti egy csapat.

Eddig tartott a Top10 az aktuális tabella szerint, de két csapatot még muszáj megemlíteni:

Boston Celtics:

A Celtics Evan Fournierrel fogja tudni talán pótolni végre Gordon Haywardot. Természetesen Orlandóból érkezett. Jeff Teague elengedése nem volt olyan nagy áldozat. Véget ért a Daniel Theis korszak, akiJevonte Greennel együtt elhagyja a klubot, és helyükre két center, Moritz Wagner valamint Luke Kornet érkezett.

Miami Heat:

Trevor Ariza, Victor Oldaipo, Nemanja Bjelica – welcome to Miami! A 2020-ban NBA-döntőbe jutó Heat atyaúristene, Pat Riley jól sakkozott, és a rasszista megnyilvánulásai miatt vállalhatatlan Meyers Leonardét szerzett egy Trevor Arizát, Kelly Olynykért és Avery Bradleyért egy Victor Oladipót, illetve Maurice Harklessért és Chris Silváért egy Nemanja Bjelicát. Tehát úgy sikerült végül csak szerezni egy korábbi All-Start, hogy a sokak által vágyott Tyler Herro, Duncan Robinson, Kendrick Nunn hármas érintetlen maradt. LaMarcus Aldridge pedig még szabad, és senkit sem lepne meg, ha Miamiba költözne…Ha Oladipo a floridai napsütésben tovább tud gyógyulni, azt lehet nyugodtan mondani, hogy a trade deadline egyik nyertese a Miami Heat.

Extra infó:

A Lakers esetében nem véletlenül írtuk le Andre Drummond, LaMarcus Aldridge és DeMarcus Cousins nevét. Őkat ugyanis kivásárolták csapataik, és még leigazolhatnak máshova a közeljövőben. Jó játékosok, de nem ők fognak bajnoki címet szerezni új csapatuknak, maximum fontos szerepük lesz egy élcsapatban.

Alley-oop!!!

De ne olvass erről, hanem nézd meg, mit mond a cserehatáridó ügyletéről az Alley-oopban Csabi és Bazska szombaton 19:45-től a Sport1-en.

Élő meccseink:

Szombatról vasárnapra virradóra hajnali háromtól (Sport2) New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks, amit reggel 8:45-től is bemutatunk, vasárnap 22:45-től a Sport2-n a Charlotte Hornets – Phoenix Suns meccs vár ránk, vasárnapról hétfőre virradóra hajnali egytől Toronto Raptors – Portland TrailBlazers meccs lesz a Sport2-n, Kyle Lowryval a fedélzeten. Talán mondhatjuk, ő a legnagyobb név, akit végül nem cseréltek új csapathoz, pedig mindenki biztos volt benne, hogy távozik. Hétfőn 21 órától is látható lesz ez a meccs.