A Magnyitka és a Davos „pótvizsgája” • SportTV

A Magnyitka és a Davos „pótvizsgája”

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 29. 10:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A Spengler-kupa esélyesének a torna előtt a két, egyaránt 15-szörös győztes, a Team Canada és a HC Davos mellett a Metalurg Magnyitogorszk számított. Az orosz együttes azonban elbukta a saját csoportdöntőjét, így újabb mérkőzésre kényszerül az elődöntőbe jutásért.

A mezőny két, eddig csak győztes együttese, a Team Canada és a finn KalPa pihenőnapot kap szombatra, akkor csak a másik négy együttes játszik keresztbe.  Nevezhetjük ezt pótvizsgának – hiszen a vesztesek „kibuknak” –  vagy hiányos negyeddöntőnek, egyremegy: csak a győztesek folytatják a tornát szombaton.
Az első találkozón délután a KHL-s gárda (1-1 győzelem és vereség a Trinec, illetve a KalPa ellen) játszik az eddigi mindkét meccsét elvesztő nürnbergi egylettel. Nagy presztízsveszteség lenne a magnyitogorszki gárdának, ha szégyenszemre haza kellene kullognia anélkül, hogy játszhatott volna az elődöntőért.
A másik, az esti párosításban is az egyik csapat számára a nagyobb a tét. A Cattini-csoportban a második helyen záró HC Davos hazai pályán aligha engedhet meg magának egy újabb botlást, győzelmi kényszerben játszik az eddigi két mérkőzését hosszabbításban, illetve két góllal elbukó cseh Ocelári Trinec ellen.

Az elődöntőben a Team Canada az orosz-német csata, a KalPa a svájci-cseh ütközet győztesével küzd meg majd szombaton.

SPENGLER-KUPA, az elődöntőbe jutásért. Sport2 15:00 Metalurg Magnyitogorszk–Thomas Sabo Ice Tigers,  20:15 HC Davos–Ocelári Trinec (kommentátor: Engyel István)