Cam Reddish a jövőben Zion fölé nőhet • SportTV

Cam Reddish a jövőben Zion fölé nőhet

2019. 08. 19. 22:46    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA 2019-ben is megszavaztatta újoncait saját kortársaikról. Érdekes, hogy bármekkora hype is van körülötte, szerintük nem Zion Williamson viszi majd a legtöbbre hosszútávon. Bár az Év Újonca megérzésük szerint ő lesz, és természetesen ő a legatletikusabb is.

Cam Reddish az Atlanta Hawks mezében. (Fotó: Getty Images)

Több soron írtunk már Zion Williamsonról és a 2019-es draftosztályról. Például ITT bemutattuk Williamsont, ITT  írtunk arról, hogy a fél világ, de főleg a Nike összes részvényese és az NCAA vezetői rágták a körmüket egy térdsérülése után, ITT azt említettük meg, hogy sokan azt hitték, ott lesz a kínai kosár vb-n, ITT magáról a draftról írtunk, és megemlítettünk több kiválóságot, és persze szóba került Zion megaüzlete a Jordan branddel.

Nem vagyunk vakok, mi is érezzük, hogy a hírharsona eléggé vízfejű, és sokkal többet beszél mindenki Zionról, mint a többi kortársáról, de egyszerűen tényleg sokan benne látják a jövő nagy megasztárját, az NBA új aranytojást tojó tyúkját. Ezért is üde színfolt az a hír, ami hétfőn jelent meg az nba.com-on.

A 2019-es újoncok szerint ugyanis nem Zion Williamson futja majd be a legeredményesebb karriert az NBA-ben, hanem az Atlanta Hawks által 10. helyen draftolt Cam Reddish,

aki egyébként a főiskolán Williamson csapattársa volt.

Az újoncok 19 százaléka gondolja így, második lett Ja Morant (2. választott, Memphis Grizzlies) 16 százalékkal, De’Andre Hunter (4., Atlanta Hawks) a szavazatok 11 százalékát kapta, és 5 százalék jutott Zion Williamsonnak, RJ Barrettnek (3., New York Knicks), Jaxson Hayes-nek (8., New Orleans Pelicans) és Coby White-nak (7., Chicago Bulls) ebben a kategóriában. Tehát hat újoncról gondolják, hogy hosszabb távon jobb, vagy hasonló karriert fut be, mint a draftelső.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a New Orleans Pelicans rugólábú szörnyetegétől nem várnak sokat a társak, mert az Év Újonca-díjat neki szavazná a szezon előtt az újoncok 35 százaléka, Ja Morant ebben a kategóriában szintén második 27 százalékkal, RJ Barrett és Cam Reddish a dobogóra jutott 5-5 százalékkal. Williamson megnyerte a legatletikusabb újonc szavazást is (micsoda meglepetés!?), 87 százalékot kapott, és amióta létezik ez a „nagy újonc-teszt”, soha senki nem nyert meg egy kategóriát ilyen fölénnyel.

Mondjuk nem kell készpénznek venni ezeket a szavazásokat, ez inkább csak érdekesség. Amióta ez a szavazás létezik, egyetlenegyszer találták el a srácok, ki lesz az Év Újonca, még 2007-ben… Akkor Kevin Durant nyert az év elején és az év végén is. Ami pedig a másik kategóriát illeti, nos, 2014 óta Duke kosaras nyeri rendre a karrierre vonatkozó kérdést, 2014 óta Jabari Parker, Jahlil Okafor, Brandon Ingram, Jayson Tatum és Wendell Carter Jr. végzett az élen. Ezt elnézve, inkább maradjunk annyiban, úgy érezzük, nem tévedhetetlenek a srácok, de akkor sem mindegy, kitől várják jelenleg ők a legtöbbet a jövőben.

Nagyon sok kategóriában szavaztak az újoncok, már csak az érdekességek miatt is érdemes böngészni az eredmények között.

Forrás: nba.com