Péntek esti „örömfoci” Stuttgartban? • SportTV

Péntek esti „örömfoci” Stuttgartban?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 05. 07. 09:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha van meccs, amelynek nincs igazi tétje, a Stuttgart–Augsburg találkozó az. A svábok teljességgel a senki földjén vannak a táblázaton, mindenféle feljutási és kiesési lehetőség nélkül, a vendég Augsburgot talán megborzongathatja kissé a kiesés enyhe fuvallata, de igazi veszély csak egy katasztrofális, három vereséges idényzárással fenyegethetné őket, ez pedig aligha valószínű…

Az ifjú Klimowicz (balra) és Gonzalo Castroünnepli a Vfb harmadik gólját a januári 4–1-es mérlőzésen. A spanyol szereplése bizonytalan, az argentin-német fiatalember viszont valósz0núleg a kezdőcsapatban kap helyet a péntek esti stuttgarti "visszavágón" (Fotó: Getty Images)

A fent vázolt helyzetben egy könnyed, jó kis örömfoci is kialakulhat a sváb fővárosban lejátszandó péntek esti fordulókezdeten. Talán némi „presztízstétet” kölcsönözhet a találkozónak az első kör (hivatalosan „őszi” idény, de a meccsre csak idén januárban került sor) találkozójának eredménye, amikor a Duna mentén háromgólos vendéggyőzelem született. Amúgy is magas a párosítás eredménylistáján a hazai vereségek száma, kérdés most statisztikaerősítő vagy  -gyengítő összecsapásra kerül sor. Egy biztató adata azért van az összmérlegnek: 15 Bundesliga-találkozójukból eddig csupán egyetlen egy végződött gól nélkül – remélhetőleg nem most születik meg a második.
A csapatok összetételét illetően a stuttgartiaknál ezúttal sem bevethető Mangala, kérdéses Castro (izomproblémák) és Kobel (hátfájdalmak) szereplése is. Visszatérhet viszont Sosa, aki a középpálya bal oldalára kap beosztást, az eddig ott játszó Coulibaly átkerül a jobb oldalra. Az Augsburgban Udokhai műtét előtt áll, így az idényben már nem játszhat, Oxford lesz a helyettese. Az izomsérülését maga mögött hagyó Khedira újra bevethető.  Mivel Finnbogasonnak jelentős az edzéskihagyása, Wienzierl mester inkább Hahnt állítja a csapatba, Caligiuri kissé hátrébb kerül, a védekező középpályások sorába.

Kapcsolódó

STUTTGART–AUGSBURG örökmérleg

Összesen: 29 mérkőzés, 14 Stuttgart-győzelem, 3 döntetlen, 12 Augsburg-siker / 54–51-es gólkülönbség. A Bundesligában: 15–6–1–8 / 16–17. Stuttgartban: 14–7–2–5 / 26–24. Stuttgartban a Bundesligában: 7–3–1–3 / 6–11.
A legutóbbi mérkőzés: Augsburg–Stuttgart 1–4 (0–2). Gólok: Richter, ill.  N. González, Wamangituka, G. Castro, Didavi (Bundesliga, 2021. 1. 10.). A legutóbbi három stuttgarti mérkőzés: 1–0 (2018-19, Bl), 0–0 (2017-18, BL), 0–4 (2017-18, Bl). A legutóbbi Augsburg-győzelem Stuttgartban: 0–4 (Bundesliga, 2015. 11. 21.)

BUNDESLIGA, 32. forduló. Sport1 20:15 VfB Stuttgart–FC Augsburg (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Várhidi Péter)