Szalai klubja a tavalyelőtti BL-győztes ellen • SportTV

Szalai klubja a tavalyelőtti BL-győztes ellen

2021. 07. 23. 12:40    
Olvasási idő: < 1 perc

A topbajnokságok csapatai az idény felkészülési szakaszát teljesítik. A két évvel ezelőtti BL-győztes Liverpool mondhatni „szokás szerint” Ausztriában edzőtáborozik. Kedden már közvetítettük a vörösök két, egymás utáni 30 perces tréningmeccsét (mindkettő 1–1-re végződött az SW Innsbruck és a VfB Stuttgart ellen), most teljes 90 percben mutatjuk Jürgen Klopp csapatát, a menedzser egykori klubja, a TSV Mainz 05 ellen.

Jürgen Klopp BL-győztes mesterként edzői pályája első ismert csapata ellen meccsel (Fotó: Getty Images) t

A mérkőzést az ausztriai Grödigben játsszák a Greisbergers Betten-Arenában.
A Reds jelenlegi menedzsere 2004-ben első ízben vezette a Bundesligába a mainzi együttest. Érdekesség, hogy az 1FSV05-öt jelenleg vezető, januárban kinevezett és a klubot a kieséstől megmentő dán Bo Svensson győzelmi rátája (45%) magasabb eddig Kloppénál (40%), persze sokkal kevesebb mérkőzés alapján. A liverpooliak tervezett kezdőjéből hárman – Konaté, Naby Keita és Origi – is szerepeltek a Bundesligában. A keret többi tagja közül Thiago, Firmino, Karius (ő éppen Mainzban védett), Shaqiri és Matip is játszott korábban a német élvonalban.
A mainziak két játékosa, Mateta és Quaison 8-8 gólt szerzett a legutóbbi bajnoki idényben, most azonban hiányoznak a csapatból, távollétükben a fiatal Bobzienre vár a góllövés feladata. Szalai Ádám, miként a svéd támadó középpályás – az Eb utáni meghosszabbított szabadságot élvezi, ezért a magyar válogatott center sem lép még pályára az ausztriai meccsen, de ez érvényes persze a Liverpool számos, a kontinensbajnokságon fellépő futballistájára is.
Ha már emlegettük a vörösök eddigi tesztmeccseit, a német együttes harmadik nyári felkészülési mérkőzését játssza péntek kora este. Eddig 11–0-ra győzött a 7. osztályú (Bezirksliga) TSG Planig, majd 2–1-re a harmadosztályú Würzburg ellen.
A Mainz az idényt az első kupafordulóban augusztus 8-án a negyedosztályú Elvesberg otthonában kezdi,  egy hétre rá rajtol a Bundesligában otthon az RB Leipzig ellen.
A Liverpool jövő csütörtökön a Herthával meccsel, vasárnap az Athletic Bilbaóval játszik, másnap az Osasunával otthon még a felkészülés jegyében, az első tétmeccsét az újonc Norwich City ellen augusztus 14-én játssza idegenben a Premier League első fordulójában.

Sport1 18:15  1. FSV Mainz 05–Liverpool FC felkészülési mérkőzés (kommentátor: Fülöp László)