Mourinho: csak a pozitív rekordjaimat mutassátok! • SportTV

Mourinho: csak a pozitív rekordjaimat mutassátok!

2021. 08. 24. 08:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Spanyolország és Anglia után Olaszországban is José Mourinho érte el leggyorsabban az 50 élvonalbeli bajnoki győzelmet vezetőedzőként.

„Opta Paolo, kérlek, a negatív rekordjaimat ne mutogassátok, csak a pozitívakat.”

Fotó: https://www.instagram.com/josemourinho/

Ha másból nem ebből a Tweetből is érződik, José Mourinho újfent kivirágzott Olaszországban, hiszen vigyorogva válaszolt az egyik statisztikai oldal azon hírére, amely szerint új rekordot állított fel a Serie A-ban. Merthogy a Roma újdonsült vezetőedzője vasárnap csapatával 3-1-re legyőzte a Fiorentinát, és ezzel a hárompontos rendszer 1994-95-ös bevezetése óta ő jutott el az olasz élvonalban a leggyorsabban az 50 győzelemig. Korábban az Internazionale főnökeként 49 sikert könyvelhetett el, most pedig, a 77. Serie A-s meccsén, hozzátette a félszázadhoz hiányzó egyet is.

„Igazi csata volt, szórakoztató, még ha nem is játszottunk nagyon jól. Akadt néhány rossz megoldásunk is, de amit jelenleg nagyon élvezek, az a csapatszellem. A védekezésünk egyre szervezettebb” – mondta a Paulo Fonseca örökébe lépő portugál szakember.

Mourinho egyébként nem csupán a Serie A-ban, de az angol Premier League-ben és a spanyol Primera Divisiónban is csúcstartó az 50 győzelmet leggyorsabban elérő edzők között. Spanyolországban 62, Angliában 63 találkozó kellett neki ehhez.

A Sport TV élőben követi nyomon a Serie A 2021-2022-es idényét.