Hárman a Napoli nyomában maradhatnak • SportTV

Hárman a Napoli nyomában maradhatnak

2021. 09. 12. 11:45    
Olvasási idő: 3 perc

A nápolyiak már megcsinálták a háromból hármat, azaz 9 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel vezetik a Serie A táblázatát. Vasárnap négyen erednek a nyomukba, de csak hárman juthatnak el oda – lévén hogy a Milan és a Lazio egymás útját keresztezi. Azt a találkozót, no meg az Inter idegenbeli és a Roma hazai meccsét is élőben mutatjuk szeptember első hetének utolsó napján.

Dzeko hatedszer is betalálna a Samp kapujába (Fotó: Getty Images)a

SAMPDORIA–INTER

A bajnok eddig meggyőzően teljesített az első két körben, vendéglátója viszont pontot már szerzett, gólt azonban még nem az új idényben. Számos európai vezetőedzőhöz hasonlóan Simone Inzaghi, az Inter mestere is repesve várta Dél-Amerikából visszatérő játékosait, vajon melyikük milyen fizikai és mentális állapotban veszi fel a „klubmunkát”. Lautaro Martínezét például olyannak ítélte meg az Inter új trénere, hogy Sensit állítja a helyére be a kezdőcsapatba. Ő lesz Edin Dzeko társa, aki túltette magát kisebb izomsérülésén. Ez esetben a múlt fordulóban duplázó Joaquín Correa és a hosszas időszak után újra harcra kész Alexis Sánchez a kispadon kezd. Kérdés, Darmian vagy Dumfries kezd a középpálya jobb oldalán, egyiküké a bajnoki. a másiké a szerdai Real Madrid elleni BL-meccs, már ami a kezdő pozíciót illeti. Perisicé lesz a sor bal oldala.
A hazaiak svéd és lengyel válogatottja, Ekdal és Bereszynski is kihagyja a mérkőzést, akárcsak Gabbiadini, aki még mindig fájlalja a bokáját. Könnyen elképzelhető, hogy Roberto D’Aversa mester keveset változtat a Sassuolo elleni kezdőcsapaton.

Három statisztikai érdekesség a meccsről: 1. Az Inter legutóbbik 21 bajnokija mindegyikén szerzett legalább egy gólt. Legujtóbb ilyen hosszú sorozata (23) egy tucat évvel ezelőtt volt a fekete-kékeknek.  2. Simone Inzaghi 200. mérkőzése következik élvonalbeli edzőként, ebből 110 meccset nyert meg csapata. 1994, a hárompontos rendszer bevezetése óta csak Antonio Conte (136) jutott el többig. 3. Dzeko kedvenc ellenfele a Samp, hatszor talált a genovaiak hálójába, beleértve a legutóbbi három meccs három gólját. (Az Atalanta ellen is hatot lőtt.)

Kapcsolódó

Sampdoria–Inter bajnoki mérleg

Összesen: 128 mérkőzés, 21 Sampdoria-siker, 37 döntetlen, 70 Internazionale-győzelem / 119–236-os gólkülönbség. Bergamóban: 64–13–21–30 / 61–109. A párosítás legeredményesebbjei: Sandro Mazzola (Inter) 12, Mauro Icardi (Samp és Inter) 11, Benito Lorenzi (Inter) 10 gól.
A legutóbbi mérkőzés: Inter–Sampdoria 5–1 (0–2). G.: A. Sánchez (2), Gagliardini, Pinamonti, L. Martínez-11-es, ill. Baldé (2021. 5. 8.). A legutóbbi Samp-győzelem: 2–1 (2021. 1. 6.); a legutóbbi döntetlen: 1–1 (2015. 10. 4.); a legutóbbi Inter-győzelem: 1–5 (2021. 5. 8., Milánóban). A házi gólkirály: – , ill. Calhanoglu és Perisic 2-2 gól.

MILAN–LAZIO

Ez az a párosítás, amely után egyik vagy mindkét csapatnak megszűnik a százszázalékos státusa. Zlatan Ibrahimovic nagy valószínűséggel kezd, s ez esetben a pazar Serie A-bemutatkozást produkáló, de a francia válogatottba hosszú idő után meghívást nem kapó Olivier Giroud a cserék közt kezd. (Pedig saját korábbi nyilatkozata szerint már várja az együttes játékot a veterán svéd klasszissal.) A francia kimaradásának oka a Covid, egyelőre csupán egy negatív teszten van túl. A játékmester Brahim Díaz lesz, aki Calhanoglu Interbe távozásával „örökölte meg” a posztot. Franck Kessié némi izomfájdalmak után újra játékra kész, Stefanol Piolinak fel van adva a lecke, hogy Krunicot, Bennacert vagy Tonalit állítsa mellé a védekező középpályás duó másik tagjaként.
A Lazio két korábbi kezdő embere, Lazzari és Luíz Felipe újra bevethető, Maurizio Sarri teljes választékból válogathat. A mester vélhetőleg kitart a Pedro, Felipe, Immobile alkotta támadóhármas mellett. Az átigazolási időszak utolsó óráiban igazolt  Mattia Zaccagni, aki ebben az idényben már két gólt i szerzett a Verona színeiben, a cserepadon kezd és vélhetőleg cserkét debütál a római sasok csapatában.

Három statisztikai érdekesség a meccsről: 1. A Milan többször játszott döntetlent (59) a Lazióval, mint bármely más ligacsapattal. Mi több, szerzett góljait (247) tekintve az égszínkékek ellen a második legeredményesebb ellenük, csak a Fiorentina kapujába talált be többször (255) a Serie A-ban. 2. Ha a Lazio nyer, beállítja bajnoki klubrekordját. Korábban csak két idényben, 1974–75-ben és 2012–13-ban kezdte három sikerrel az olasz pontvadászatot. 3. Ciro Immobile pályafutása során 13 bajnokin talált a Milan kapujába, beleértve azt a 8-at, amelyet Lazio-játékosként szerzett a fekete-vörösök ellen. Mi több, első mesterhármasát is a Milan ellen érte el, legutóbbi három meccsén egyaránt egyaránt eredményes volt ellene.

Kapcsolódó

Milan–Lazio bajnoki mérleg

Összesen: 156 mérkőzés, 67 Milan-siker, 59 döntetlen, 30 Lazio-győzelem / 247–178-as gólkülönbség. Milánóban: 78–45–23–10 / 155–75. A párosítás legeredményesebbjei: Silvio Piola (Lazio) 16, Andrij Sevcsenko (Milan) 13, Gunnar Nordahl (Milan) és Aldo Boffi (Milan), valamint Bruno Giordano (Lazio) 9-9 gól.
A legutóbbi mérkőzés: Lazio–Milan 3–0 (1–0). G.: J. Correa (2), Immobile (2021. 4. 26.). A legutóbbi Milan-győzelem: 3–2 (2020. 12. 23.); a legutóbbi döntetlen: 1–1 (2018. 11. 25., Rómában); a legutóbbi Lazio-győzelem: 0–3 (2021. 4. 26., Rómában). A házi gólkirály: B. Díaz, Rafael Leao, Saelemaekers 2-2 gól, ill. Immobile 4.

 ROMA–SASSUOLO  

enrih Mhitarjan első Serie A-gólját éppen a Sassuolo ellen zerezte 2019 szeptemberében (Fotó: Getty Images)

A Roma mestere José Mourinho „egyéni csúcsot” döntene: első négy tétmeccsén megnyerte a farkasokat vezetve (két Ekl, két bajnoki) szeretne öt győzelemmel viszont még egyetlen eddigi csapatával sem kezdett idényt. Teljes kerettel készülhet, a sok sérülés sújtotta Chris Smalling ugyanúgy bevethető, mint az ismét egészséges, de az elmúlt bajnoki eltiltás miatt kihagyó Zaniolo. A portugál edző viszont bizonytalan még a dél-amerikai vb-selejtezőkön lábsérülést szenvedő uruguayi Vina fittségét illetően, ha nem játszhat, a fiatal Calafiori kezd a balhátvéd posztján.
A Sassuolo hiányzólistája is rövidke, egyedül Pedro Obieng neve szerepel rajta. Emiatt Dionisi a középpálya közepén Frattesivel és Maximo Lópezzel kezd, ezt a múlt heti Cremonese elleni 0–2-es felkészülési meccsen tesztelte. Emellett a Gremióból érkezett Mateus Henrique is bevethető, aki Locatelli helyére érkezett. Fontos kérdés Dionisinek, ki legyen a középcsatár, miután a gólerős Caputo távozott. Pótlásra ott lehet Scamacca, vagy a közben a válogatottban rendszeresen szereplő Raspadori, valószínűleg utóbbi mellett teszi le a voksát a mester.

Három statisztikai érdekesség a meccsről: 1. Alessio Dionisi lehet a második Sassuolo-mester, aki első három élvonalbeli bajnokiján veretlen marad a Sassuolo élén. Az előző Roberto De Zerbi volt 2018-ban. 2. José Mourinho 1000. meccsén irányít edzői karrierhje során, az eddigi 999 mérlege: 637 győzelem, 207 düntetlen és 157 vereség. 3. Jordan Veretout lehet az első Roma-középpályás, aki három győztes meccs minegyikén gólt szerez egy idénykezdetkor, legalábbis  a hárompontos győzelem 1994-es bevezetését követően.

Kapcsolódó

Roma–Sassuolo bajnoki mérleg

Összesen: 16 mérkőzés, 8 Roma-siker, 7 döntetlen, 1 Sassuolo-győzelem / 31–17-es gólkülönbség. Rómában: 8–3–5–0 / 16–10. A párosítás legeredményesebbjei: Edin Dzeko (Roma) 5, Mohamed Szalah (Roma) és Domenico Berardi (Sassuolo) 3-3, Adem Ljajics (Roma) és Francesco Caputo (Sassuolo) 2-2 gól.
A legutóbbi mérkőzés: Sassuolo–Roma 2–2 (1–1). G.: H. Traoré, Raspadori, ill. L. Pellegrini-11-es, Bruno Peres (2021. 4. 3.). A legutóbbi Roma-győzelem: 4–2 (2019. 9. 15.); a legutóbbi döntetlen: 2–2 (2021. 4. 3.); a legutóbbi Sassuolo-győzelem: 2–4 (2020. 2. 1., Sassuolóban). A házi gólkirály: Cristante, L. Pellegrini, Somurodov, Zaniolo, El Shaarawy 1-1 gól, ill. Djuricic, Raspadori és Toljan 1-1.

SERIE A, 3. forduló. Sport2 12:30 UC Sampdoria–FC Internazionale (kommentátor: Méhes Gábor), Sport1 szakértő: Nyilasi Tibor); Sport2 17:45 AC Milan–SS Lazio (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kéri András Dániel); Sport1 20:30 AS Roma–Sassuolo Calcio (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kéri András Dániel);

—————————————————————————————————————-