Most már csoda kell a Fraditól! • SportTV

Most már csoda kell a Fraditól!

2022. 04. 02. 13:51    
Olvasási idő: 2 perc

Aligha van magyar kézilabda-, de általában magyar sportrajongó, aki ne tudná, hogy az FTC egy hete Ljubljanában 7 gólos vereséget szenvedett a szlovén bajnok Krimtől. Ez már tetemes különbségnek számít, már-már csodaszámba menő bravúrral sikerülhet csak a fordítás. De a szurkoló mindig hisz – a csodában is…

Ljubljana után szuperbravúr kllene Érden a továbbjutáshoz (Fotó: fradi.hu)

FTC–KRIM

A ljubljanai vereség után két nappal bajnoki játszott és nyert az FTC. „Tartozásunk volt a szurkolóinknak, akik mögöttünk állnak most is, de mégis ilyen rosszul játszottunk a Krim ellen – mondta Kisfaludy Anett bajnoki mérkőzés (39-21) után a klubhonlapnak. – Az első lépést megtettük, jobb irányba megyünk, és remélem, hogy megtaláltuk, illetve megtartjuk ezt a sebességet, ami ehhez a nagy különbségű győzelemhez kellett. Pozitívan állok a héthez, szeretnénk bizonyítani, és minden energiánkat beletesszük az edzésekbe, valamint a visszavágóba.”

A portál emlékeztet egy hasonló szituációra tavaly, amikor a bajnokságban a Győri ETO elleni idegenbeli vereség után sikerült otthon fordítani, a tavalyi BL-nyolcaddöntőben pedig 6 gólos félidei hátrány után meccset nyerni a Buducsnoszt ellen –  sajnos, az akkor kevésnek bizonyult.
A ljubljanai mérkőzésen Jovana Risovics 41%-os bravúrhatékonyággal védett, a zseniálsi Ana Gros pedig, aki télen érkezett a moszkvai CSZKA-tól, 13-szor (!) talált a Fradi kapujába. Tavaly ugyanebben a fázisban a Krim otthon ötgólos győzelmet aratott éppen CSZKA ellen, de a moszkvai visszavágón 27–21-re vesztett, és kiesett.
Az FTC ebben a BL-kiírásban nem ért el hatnál nagyobb gólkülönbségű győzelmet, a legnagyobb sikere éppen féltucat gólos volt a csoportkörben, 33–27 a Podravka ellen.

„Jó és erős edzések nélkül nem értünk volna el olyan eredményt, mint szombaton. Most ki kell javítanunk az akkori hibákat, és még jobb teljesítményt nyújtanunk Érden. Érezhető némi feszültség az öltözőben, de pozitívan, jóleső izgalommal várjuk a mérkőzést. Előnyben vagyunk, de úgy kell játszanunk, mintha nulláról indulnánk.  A győzelemért kell mennünk, és az eredmény akkor jön. Számításnak nincs helye, az első pillanattól az utolsóig hajtanunk kell” – mondta ez első találkozó egyik hőse, Jovana Risovic kapus az ehf honlapjának.

Kapcsolódó

FTC–KRIM örökmérleg


Összesen: 9 mérkőzés, 4 FTC-győzelem–0 döntetlen–5 Krim-siker/ 115–104-es gólkülönbség. Ebből az FTC pályaválasztásával: 4–3–0–1/ 111–98. A legelső mérkőzés: FTC–Krim Electa Ljubljana 27–24 (13–15), 1996. 11. 17., BL, csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungariat–RK Krim Mercator Ljubljana 31–27 (16–11), 2019. 3. 10., BL, középdöntőcsoportkör. A legutóbbi három magyarországi BL-mérkőzés: 23–35 (1997–98, csoportkör), 30–26 (2012–13, csoportkör), 31–27 (2019–­20, középdöntő csoportkör)

METZ–DORTMUND

Az első találkozón a franciák 30–22-re győztek Dortmundban. A BVB hatgólos vereségsorozatban van, ilyent még nem élt át korábbi kupahistóriája során. A német bajnok eddig csupán 4 győzelmet számlál 15 idegenbeli BL-mérkőzéséből. A házigazda viszont 7 legutóbbi tétmérkőzéséből hatot meg tudott nyerni, s először van lehetősége bejutni a négyes döntőbe 2018–19 után. Az előző idényben a negyeddöntő jelentette a végállomást számára. A párosítás győztese közvetlenül a budapesti final fopurba jut, mivel az európai szövetség a Rosztovot a háborús helyzet miatt kizárta a küzdelemből.

 

NŐI KÉZILABDA BL, nyolcaddöntő visszavágók. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–RK Krim Ljubljana (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Metz Handball–BV 09 Borussia Dortmund (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)