Word Pool Masters-rajt – Szolnoki Olivérrel • SportTV

Word Pool Masters-rajt – Szolnoki Olivérrel

2022. 05. 05. 12:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A Gibraltárban kezdődő World Pool Masters szuperversenyen 24 tagú mezőny indul, közte a magyar idei vb-negyeddöntős Szolnoki Olivérrel. A holnap 24 esztendős magyar klasszis mérkőzésével kezdődik meg a viadal selejtezője.

Szolnoki Olivér Masters-nyolcaddöntővel ajándékozhatja meg ömmagát születésnapjára (Fotó: facebook.com)

Kiváló biliárdosunk a pool szakágban már 9 éve bronzérmes volt a junior csapat Eb-n, a 9 golyós szakágban Eb-ezüstérmes három éve. Eddigi kiváló eredményei alapján kapott meghívást a nagy presztízsű viadalra, amelyen csütörtökön este és pénteken nap közben a 16-ba jutásért játszandó mérkőzéseket bonyolítják le, péntek este és szombaton nap közben jön a nyolcaddöntő, szombat este a negyeddöntővel folytatódik az esemény, vasárnap pedig az elődöntőt és a döntőt játsszák.
Szolnoki csütörtökön a nyitó mérkőzést játssza Skyler Woodwarddal. A 29 ébes amerikai versenyző idén nem jutott a vb-n a nyolcaddöntőig, de 2019-ben például megnyerte a sportág szuperesemé
nyei közé tartozó US Opent, kétszer szerepelt Amerika válogatottjában a Mosconi-kupán (2018, 2019), amelyen mindkétszer a viadal legjobb játékosává választották.
A Szolnoki–Woodward csata győztese a szombat esti nyolcaddöntőben Joshua Fillerrel, az ugyancsak idén a vb-negyeddöntőig jutó német biliárdossal játszik a legjobb 8 közé jutásért.

Sport2 20:00 Biliárd World Pool Masters, az első nap mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kurucz László)