Ismét Kyrie Irvingről szólnak a hírek • SportTV

Ismét Kyrie Irvingről szólnak a hírek

2022. 06. 21. 16:10    
Olvasási idő: 2 perc

Nem érkeztek tegnap jó hírek Kyrie Irving felől. Shams Charania információi szerint nem tud megegyezni szerződéshosszabbításáról klubjával, a Brooklyn Netsszel. Vannak máris jelentkezők, akik örömmel foglalkoztatnák a zseniális, de mégis problémás sztárt.

Kyrie Irving és a Nets egyezkedik. (Fotó: Getty Images)

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving továbbra sem tartozik az NBA legproblémamentesebb játékosai közé. Ez most elsősorban a szerződésével kapcsolatos problémáknál ütközik ki. Június 29-ig van ugyanis neki lehetősége arra, hogy lehívja 36,9 milliós szerződésopcióját a 2022-23-as NBA-szezonra. Van ugyan addig még idő, de muszáj megjegyezni, hogy az egyik legjobban értesült ’’bombarobbantónak’’, Shams Charaniának több forrás is azt mondta, hogy a Nets és Irving között nem nagyon haladnak a megbeszélések, patthelyzet alakult ki…Ezért pillanatnyilag van rá esély, hogy Irving teszteli magát a szabadügynök-piacon.

Mielőtt a részleteket kifejtjük, idetennénk, hogy Irving hogyan reagálta le az erről szóló híreket:

2019-ben a Nets tűnt a nyár egyik nagy nyertesének azzal, hogy Kyrie Irvinget és Kevin Durantet is megszerezte, majd hozzájuk csatlakozott James Harden is. A 2020-21-es szezonban ért fel ez a hármas a csúcsra azzal, hogy a második körig jutott, de Irving a Milwaukee Bucks elleni hét meccsből csak az első négyen volt bevethető. Ezután jött az a COVID-szappanopera, ami rányomta bélyegét a nets 2021-22-es szezonjára, Irving szempontjából pozitívan zárult ugyan, de James Hardent elidegenítette a csapattól, ezért Hardent a sérült Ben Simmonsra cserélte a vezetőség. A rájátszás első körében a Nets ugyan négy nagyon szoros meccsen, de mégis ki lett söpörve a Boston Celtics által. Ezt követően április végén azt mondta Irving, hogy nem tervezi elhagyni a klubját, és a Durant-Simmons-duóval építené tovább a csapatot.

De ugye ezt megtette 2018-ban a Celtics-szel is, azt mondta a szurkolóknak, hogy az a terve, hosszabbít egy év múlva…

Aztán 2019-ben a Netshez írt alá.

Szóval a helyzet mindkét oldalról kényes. Hiszen a klub hosszabbítás esetén egy olyan játékosba fektetne dollárszázmilliókat, aki az elmúlt három szezonban a lehetséges 246-ból mindössze 116 meccsen lépett pályára…Ezért valamivel rövidebb, több szabadságot adó szerződést kínálna inkább. Irving pedig nyilván azért nem választja a játékosopciót, mert több pénzt szeretne kapni.

A nagy piacok összes többi csapata érdeklődve figyeli a helyzetet, így a városi rivális New York Knicks, illetve az ország másik feléből a Los Angeles Clippers és a Los Angeles Lakers is. A Lakersben újra összeállhatna LeBron Jamesszel, bár erre a kollektív szerződés miatt szinte csak akkor kerülhetne sor, ha lehívná az opcióját, ugyanez igaz a Clipersre is, a Knicks viszont ki tudna gazdálkodni egy maximum szerződést is, ha elcserélget egy-két játékost, de cserélhetne is érte. Ha mindenképp távozna az All-Star irányító, a Nets számára a legjobb opció az lehet, ha sign-and-trade keretein belül tudnák elcserélni, és akkor kaphatnának érte értéket is.

Nem mindegy a Netsnek, hogy mi történik Irving szerződésével, Kevin Duranttel nincs ilyen gond, ő 2026-ig szóló szerződéssel bír. A Netsben eddig egy meccset sem játszó Simmons pedig 2025-ig van bebiztosítva, és ha Irving úgy dönt, hogy távozik, akkor ez a két szerződés épp elég nagy teher a csapatnak ahhoz, hogy ne tudja a szabadügynökpiacról pótolni.

„Olyan srácokat keresünk, akik egy náluk nagyobb dolognak a részei akarnak lenni, játszani akarnak és rendelkezésre állnak. Ez nem csak Kyriere vonatkozik, hanem mindenkire itt” – ez nyilatkozta Sean Marks, a Nets GM-je még májusban.

Vélhetően Kírie is téma lesz a Sport TV NBA-vel is foglalkozó műsoraiban, úgyhogy bátran ajánljuk őket:

Trash Talk: június 23., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

NBA Action: június 26., vasárnap 11:00, Sport1

Azt pedig előre jelezzük, hogy az NBA-szezont lezáró Alley-oop a megszokott hosszabb, 90 perces lesz majd, és július 3-án jelentkezik:

Alley-oop: július 3., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)