A címvédő a következő „szuperfeladat” • SportTV

A címvédő a következő „szuperfeladat”

2022. 09. 03. 13:58    
Olvasási idő: 2 perc

Remek hangulatú meccsen mutatkozott a Fehérvár a jégkorong BL-ben, csak az eredmény „hibádzott”, azaz jó lett volna kisebb különbségű vereséggel befejezni a nyitó találkozót. A feladat most sem könnyű, sőt… − a címvédő együttes érkezik az Ifjabb Ocskay Gábor Sportcsarnokba.

A szombati ellenfél kupaünneplés közepette... (Fotó: Getty Images)

A klubhonlap a következőképpen mutatja be az aktuális ellenfelet: „A svéd Ängelholm csapata, a Rögle BK hosszú múltra visszatekintő, 1932-ben alapított együttes. A klub történetének nagy részében a svéd másodosztályban szerepelt, majd 2015-ös feljutásuk óta az első vonalban érdekeltek. Három eredménytelen év után a csapat 2018-ban bejutott az SHL rájátszásába, 2021-ben pedig a döntőben is jégre léptek. A legutóbbi évadban alapszakasz-győztesként vágtak neki a rájátszásnak, ahonnan az elődöntőben búcsúztak.
Az előző év legnagyobb sikere nem a hazai bajnokságban született: a Rögle először vett részt a CHL-ben és végül ők emelhették magasba a bajnoki trófeát, felérve ezzel az európai klubhoki csúcsára. Mindezt pedig impozáns mérleggel érték el – a sorozatban mindössze két találkozón szenvedtek vereséget. A Rögle roppant erős kerettel rendelkezik, jégen és azon kívül is. A csapat vezetőedzője, Cam Abbott és testvére, a GM Chris Abbott 2015-ben a Lulea együttesével megnyerték a CHL-t. A tavalyi bajnoki címmel Abbotték történelmet írtak: ők az első olyan páros, akik mind játékosként, mind pedig stábtagként nyertek Bajnokok Ligája-trófeát. A jégen kilenc olyan játékos található a keretben, akiket draftoltak naz NHL-be. Adam Tambellini az előző évben 39 találkozón 43 pontot szerzett, emellett 11 CHL-mérkőzésen 13 pontot termelt, ezzel a csapat második legeredményesebb játékosa volt. Nála is több egységet gyűjtött Daniel Zaar a 2020/2021-es évadban –  52 találkozón 50 pontot – , aki a KHL-ből visszatérve négyéves megállapodást írt alá a klubbal. Érdekesség, hogy a csapat másodedzője, David Printz a 2012/2013-as szezonban a Dornbirn játékosa volt.
A CHL-elsőséghez vezető úton a Rögle a ZSC Lions, a Sparta Praha és a Frölunda gárdáját múlta felül, majd a döntőben 2-1-es összesítéssel zárt a Tappara Tampere együttesével szemben.”

A vendégcsapat  tehát bombaerős, jó lenne, ha a fehérváriak kevésbé tisztelnék az ellenfelet, no meg az adódó helyzeteket nagyobb hatásfokkal értékesítenék. S mivel szakvélemények szerint a Zürich jobban erősített a nyáron, mint a BL-győztes, reménykedjünk  benne, a szombati végeredmény is szorosabban alakul a csütörtökinél…

JÉGKORONG BL (CHL), alapszakasz. Sport2 17:15 Hydro Fehérvár AV19–Rögle BK (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Kovács Csaba, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Kangyal Balázs)