Szoros meccsben reménykedve Zürichben... • SportTV

Szoros meccsben reménykedve Zürichben…

2022. 09. 10. 01:35    
Olvasási idő: < 1 perc

1–7, 1–2, 1–7 – ez a Fehérvár AV19 első három CHL meccsének végeredménye. Reménykedhetnénk benne, hogy afféle fonásminta szerint ismét egy 1–2 következne – de reális-e, hogy következzék is?

A zürickieket három éve a svéd-amerikai Ricard Grönborg irányítja, aki két világbajnoki címet is nyert a Tre Kronorral… (Fotó: Getty Images)

A hokiban is minden meccs külön világ, nem lehet csak az addigi eredmények extrapolálásával az új eredményre következtetni. Az viszont tisztán látszik, hogy ez már más szint, mint az osztrák liga, amelyben a FAV évről évre előre lépve végül másfél évtized alatt az élcsapatok közé küzdötte fel magát. Másfelől persze az is igaz, hogy a liga hat abszolút újonca közül csak a szlovén Olimpija Ljubljana ponttalan még a fehérváriak mellett, a többiek már szereztek legalább egy pontot.
A ZSC Lions egyébként csütörtökön hazai jégen 5–1-gyel vágott vissza a szintén újonc GKS Katowicének a múlt heti 2–1-es hosszabbításos vereségért, a gólokat Riedl, Kukan, Sigrist, Martl és Baltisberger szerezte, a lengyelek részéről a katowicei győztes találat szerzője, Paslut volt újra eredményes.
Reméljük, az egyelőre háromszemélyes magyar góllövőlista, Terbócs, Newell és Sarauer újabb nevekkel gazdagodik, vagy egye fene: üssenek egy újabb gólt – lehetőleg mind a hárman…

JÉGKORONG BL (CHL), alapszakasz. Sport1 13:45 ZSC Lions–Hydro Fehérvár AV19 (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Kovács Csaba, riporter: Gallai „Galuska” László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kangyal Balázs)