Ängelholmi visszavágó – nem esélytelenül • SportTV

Ängelholmi visszavágó – nem esélytelenül

2022. 09. 08. 14:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A múlt héten három napon belül két mérkőzéssel Fehérváron játszotta le a Hydro FAV 19 magyar hokitörténeti belépőjét, a Bajnokok Ligája (CHL) első magyar résztvevőjeként. Előbb egy súlyosabbnak tűnő vereséget szenvedett svájci ellenfelétől, majd a címvédő svéd csapattól a lehető legszorosabb eredménnyel, egyetlen gólocskával maradt csak alul. Ezen a héten a meccsidőpontokat tekintve ugyancsak háromnapos túrán látogatja meg ugyanazt a két riválist, előbb Ängerholmban, majd Zürichben lép fel a „visszavágókon”.

Fehérvári csatajelenet, csak az eredmény lenne (legyen ) más, egy picinykét jobb! (Fotó: fehervarav19.hu)

Az első meccsen minden szép és jó volt a ZSC Lions ellen, kivéve az eredményt (1–7). Két nap után a címvédő ellen már nem sok hiányzott a bravúrhoz. Bár a svéd hokimentalitáshoz nem nagyon illik a bohémság, ha a címvédő nem játszik százszázalékos odafigyeléssel és a mieink a szükségesnél nagyobb tiszteletet nem adnak vendéglátójuknak, még szebb is lehet a végeredmény – s ha szebb lesz, az már egyenesen pontszerzéssel jár!
Egy statisztikai adatpárra azért nem árt odafigyelni. A fehérvári meccsen a mieink 37 perc büntetésben részesültek a svédek 4 percével szemben! Ennek nyilván sok oka lehet, de az biztos, hogy
Ängelholmban – odavalósi az ellenfél, 460 kilométernyire Stockholmtól, az Északi-tenger öblének a több mint 40 ezres lélekszámú kikötővárosába – ugyanolyan keményen, csak szabályosabban is kell védekezni, hogy az „álompont” meglehessen…
Ami egyébként a
D-csoport két parallel eredményét illeti, az első játéknapon a Rögle szoros mérkőzésen 5–4-re nyert Katowicében, a másodikon a lengyel együttes nagy meglepetésre Grzegorz Pasiut hosszabbításban szerzett góljával 2–1-re legyőzte a svájci klassziscsapatot. A mai forduló párjaként sorra kerülő mérkőzésen Zürichben fogadja a Lions a GKS-t.
A magunk részéről „
minicsapattal” képviseltetjük magunkat a fehérváriak két idegenbeli mérkőzésén. Stábunk anyagait a műsorokon kívül a Sport TV Facebook-oldalán is megtalálhatják.

JÉGKORONG BL (CHL), alapszakasz. Sport1 17:15 Rögle BK–Hydro Fehérvár AV 19 (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Kovács Csaba, riporter: Gallai „Galuska” László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kangyal Balázs)