Egy nehéz és egy könnyebb feladat, zöld-fehéreknek • SportTV

Egy nehéz és egy könnyebb feladat, zöld-fehéreknek

2022. 09. 18. 12:47    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal eltérő nemzetiségű feladat jut női kézilabdacsapatainknak a Bajnokok Ligájában. A Fradi a több mint egy esztendeje mindem meccét megnyrő Boóietigheimhez látogat, míg az ötszörös BL-győztes ETO a török Kasztamonut fogadja az Audi Arenában.

Egykori kapusuk, Szikora Melinda kapuját kellene minél többször bevenniük a fradistáknak Ludwigsburgban (Fotó: fradi.hu)

BIETIGHEIM–FTC

A német csapat volt a legeredményesebb az első fordulóban, 46 gólt dobott a mezőnyből lefelé kilógó Mostnak – ez a második legtöbb, amelyet a BL-ben valaha elért egy meccsen.  A német csapat eddigi legnagyobb különbségű sikere az FTC elleni 35–24 volt tavaly Érden. Nem mellesleg 12 mérkőzéses nyerő sorozatban van a német bajnok , igaz a 2021–22-es kiírásban nem a BL-ben, hanem az Európa-ligában győzte le sorra ellenfeleit. Összesen egyébként tavaly március 21.óta 57 mérkőzéses veretlen sorozatnáé tart,ennél hosszabb hasonló szériája csk a Győri ETO-nak volt korábban. Az ellenfél kapusa igencsak ismerős lesz a zöld-fehéreknek, hiszen Szikora Melinda 2013 ás 2019 között a Ferencváros játékosa volt, többek közt magyar bajnokságot és Magyar Kupát is nyerve az együttessel. Az exfradisták közül még a holland Danick Snelder is jelenleg a német csapatot erősíti. Most az első körben Mostban 35.2 százalékos védési hatékonyságot produkált a bietigheimi kapuban. Egyébként is a németek dobtak a leghatékonyabban az első játéknapon, 6 lövésükből 46 gól született, a Fradi csak a 10. ebben a rangsorban, 57.4%-os teljesítménnyel.
A két együttes eddig hatszor mérkőzött meg egymással a nemzetközi színtéren, a mieink négyszer, a németek kétszer győztek a féltucat összecsapáson.
Az FTC-t jelentősen gyengíti, hogy Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita és Dragana Cvijics lázas megbetegedés miatt nem utazhatott el a csapattal Németországba.

GYŐRI ETO–KASZTAMONU

Hasonló győzelmi örömre számítunk az Audi Arenában is (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

A Kasztamonu második BL-idényét éli meg, de még nem szerzett pontot. Ha Győrött sem sikerül neki, 16 mérkőzésesre nyújthatja ponttalan szériáját. A múlt héten a török bajnok hazai pályán 40–27-re kapott ki a montenegrói Buducsnoszttól. A magyar együttes szűk győzelmet aratott Dániában a nyitó fordulóban, Sandra Toft remek védéseivel és számos gyors és sikeres lerohanással. A két együttes eddigi mindkét BL-találkozóját tavaly ősszel az Audi ETO nyerte meg, itthon 37–20-ra, Törökországban 38–22-re. A magyar rekordbajnok a héten a Siófokot 33–26-ra győzte le bajnokin. A vendégek több játékosa is sérüléssel bajlódik.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 13:45 SG BBM Bietigheim–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 Győri Audi ETO KC–Kastamonu Belediyesi GSK (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)