Az ETO két pontért utazik Norvégiába • SportTV

Az ETO két pontért utazik Norvégiába

2022. 10. 16. 14:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Az immár a szokottal ellentétben már nem veretlen Győri Audi ETO győzelmi reményekkel látogat az újonc norvég BL-csapathoz Hamarba a Bajnokok Ligája B-csoportjában. „Előmérkőzésként” megmutatjuk az A-csoport listavezetőjét, a még veretlen öt együttes egyikét, a német Bietigheimet otthonában a múlt héten a Fraditól vereséget szenvedő szlovén bajnok ellen – s persze most is lesz elemző stúdióműsor, a Harmadik Félidő is a Sport1 késő délutáni programjában.

Linn Blohm óriási hanfulatot és győri győzelemt vár Hamarban (Fotó: gyorietokc.hu)

BIETIGHEIM–KRIM

Március óta a német bajnok 60 mérkőzéses veretlen sorozatot épített fel, és vezeti is csoportját, miután a múlt héten kiváló játékkal legyőzte otthon az elmúlt két kiírás győztesét, a norvég Vipers Kristiansandot. Az együttes legjobb sorozatát futja, a BL-ben három győzelem mellett azért egy döntetlent is játszott Bukarestben a CSM ellen. A legtöbb gólt is szerezte a mezőny 16 csapata közül, 146-ot, amellyel előző idénybeli átlagát meccsenként 24.8 gólról 36.5-re javította ebben a szezonban.
A Krim jobbszélsőjének, Jovanka Radicsevicsnek 12 gólra van szüksége ahhoz, hogy Görbicz Anitának, korábbi csapattársának az örökrekordját, az 1016 BL-találatot megjavítsa. A szlovén bajnok még veretlen a német ellen, bár a „minta” elég kicsiny: a 2020–21-es idényben az egyik meccsüket megnyerte, a másik döntetlenre végződött.

STORHAMAR–GYŐR

A norvég együttes abszolút BL-újonc, következésképp a győriek ellen is először szerepel. Ez lesz a harmadik hazai meccse az elitkupában, az előző kettőt megnyerte. Az ETO eddig csak egyszer játszott idegenben a BL-idényben, azt a mérkőzést az első körben Esbjergben megnyerte 32–30-ra. A győrieké a mezőny második legeredmémnyesebb együttese, 131 gólja a legtöbb a B-csoportban. A hátsó soruk a legtermékenyebb az 16 csapat közül, Ana Gros, Estelle Nze Minko és Veronica Kristiansen együtt 45-ször talált az ellenfelek kapujába.
A házigazdák kulcsembere Maja Jakobsen, eddig 30 gólt szórt, ezzel negyedik a szezon góllistáján.
„Szerintem óriási meccset játszunk Norvégiában, minden jegy elkelt, óriási hangulat lesz. Nagyon sokat fognak futni. Ez az egyik nagy erősségük.
Nekünk minél jobban kell védekeznünk, az lehet a győzelem kulcsa” – mondta többek közt Anett Blohm a győri klubhonlapnak adott video-miniinterjújában.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 13:45 SG BBM BietigheimRK Krim Ljubljana (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 15:45 Storhamar Handball EliteGyőri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)