Újabb két európai esélyes bemutatkozik • SportTV

Újabb két európai esélyes bemutatkozik

2022. 10. 19. 07:55    
Olvasási idő: < 1 perc

A rendezők ügyesen elosztották az esélyes csapatokat a dzsiddai IHF Super Globe-on, azaz a tulajdonképpeni klubvilágbajnokságon. A keddi nyitó napon favoritok közül a tavalyi két döntős, a német és a spanyol bajnok mutatkozott be, szerdára marad a másik két európai esélyes, a BL-döntős lengyel és az El-győztes portugál klasszisegyüttes belépője.

A BL-döntős kielceiek szerdán a klubvilágbajnokságon ázsiai ellenféllel szemben mutatkoznak be (Fotó: Getty Images)

Amint az várható volt, az első napon a címvédő SC Magdeburg 19 gólos győzelmet aratott az ausztrál résztvevő fölött, a 11-szeres BEK-/BL-győztes, ötszörös Super Globe-birtokos Barca még ezen is túltett: 32 góllal verte mr a közép-amerikai és karibi bajnok mexikói együttest. A másik két – tiszta Európán kívüli párosítás jóval szorosabban alakult, a dél-amerikai bajnok csak négy góllal bizonyult jobbnak az ázsiainál, Afrika legjobbja, az egyiptomi induló pedig hattal az egyik házigazdánál.
A szerdai műsor azonos struktúrájú. Először a C-csoport kezd, a Kielce a kedden a braziloktól alul maradó al-Kuvaittal meccsel, aligha kérdéses győzelme ténye, az egyetlen talány a siker gólkülönbsége lehet.
Kora délután jön a D-csoportos helyosztó, kérdés, a Ministrost mennyire viselte a nyitónapon elszenvedett 38 gólos hatalmas vereség. Az észak-afrikai arab térség csapatait válogatott szinten magasabbra taksálják a közép-amerikaiaknál, kérdés, a klubok közt is hasonló-e az erőviszony.
A harmadik találkozó az A-csoport második helyes rangadója, aligha szorítja meg a debütáló másik hazai együttes, a Haledzs csütörtökön a Magdeburgot, következésképp a sydney-i egyetemi csapat ellen kell megpróbálnia az 5-8. helyért küzdő négyesbe a bejutást.
Este az utolsó európai ász, a Benfica is beszáll a küzdelembe, a B-csoportban a keddi vesztes szaúdi Mudar ellen kezd. Alighanem nagy különbségű sikerrel, teljessé téve az európai „sikerkört”. (A két későbbi találkozót stúdiós körítéssel mutatjuk meg.)
KÉZILABDA IHF SUPER GLOBE (klubvilágbajnokság), Dzsidda. Sport2 11:15 al-Kuvait–Lomza Industrial Kielce, Sport1  13:30 Club Ministros–Espérance Tunisz (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt); Sport2 15:30 Sydney University–Haledzs,  Sport2 17:45 Mudar–SL Benfica (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita, , műsorvezető: Ágai Kis András)