Udinese: vissza a győzelmi útra? • SportTV

Udinese: vissza a győzelmi útra?

2022. 11. 04. 20:01    
Olvasási idő: 2 perc

A remek rajttal induló Udinese nem esett vissza annyira, hogy ne harcolhatna tovább az európai kupahelyek egyikéért. Aktuális ellenfele a kiesés elleni küzdelmet folytató mintegy féltucat együttes egyike.

Beto és Deulofeu, az udinei támadások két fontos szereplője. Általában azért a spanyol adja a gólpasszokat a portugálnak... (Fotó: Getty Images)

Az Udinese parádés rajt után jócskán visszaesett, án még mindig öt pont az előnye a 9. Torino előtt, mi több, ha győz, a vasárnapi római derbiig vagy az egyik vagy mindkét fővárosi klubot megelőzi. Andrea Sottil némileg csalódottan szemlélte, amint tanítványai nem tudják mnegszerezni a győzelmet Cremonában, noha nagyrészt birtolkolják a labdát, sőt helyzeteket is tudnak kialakítani. Mivel most élvezhetuüik a Stadio Friuli népének lelkes biztatását, a mester reméli, fiai visszatérnek a győzelem útjára.
A Leccének ugyancsak kijutott az újoncélet nehézségeiből, az első öt meccsén csupán két pontot szerzett. A Salernitana ellen aratott 2–1-es siker továbbra is egyetlen győzelmük maradt, legutóbb a Juvétól kaptak ki 1–0-ra. Baroni mester tisztában van vele, hogy sokkal jobb teljesítményt kell nyújtania csapatának pénteken este. Némiképp csak az ellenfél gyengébb formájában bízhat.
Az Udinese combizomsérülés miatt Becaót és Lovricot nélkülözi,
egyikük sem játszhat a vb előtt, az ex Watford-védő Massina pedig
térdproblémái miatt nem szerepelhet. Lovricot Samardzic helyettesítheti, mint legutóbb, Sottilnak nincs sok sansza kevergetni a kártyákat.
A Lecce viszont fitt csapattal állhat fel, Baroninak sérülés vagy eltiltás miatt nem kell változtatnia. A Juve elleni meccs védekező játékával elégedett lehet a Frosinone volt edzője, ezért leht, hogy a vereség ugyanazt a csapatot küldi pályára Udinében is.

Három statisztikai érdekesség a párosításról. 1. Az Udinese 11-et megnyert a Lecce elleni 14 hazai találkozójából. A három vereség egyike éppen a legutóbbi volt Friuliában: 2020. július 29-én nyertek a vendégek 2–1-re, Samir, Mancosu, illetve Lapadula talált a kapuba. 2. Egyetlen csapat sem szerzett több fejes gólt az idényben az Udinesénél (7, ugyanennyi van a Napolinak is), a Lecce viszont egyet sem szerzett, viszont négyet kapott ezen a módon, ami csak eggyel kevesbb, mint amennyit a Milan szedett be (5). 3. Serie A-bemutatkozása óta Beto 16 gólt ért el, de egyetlenegy gólpasszt sem adott, a jelenlegi élvonalbeli játékosok közül csak Krzysztof Piatek áll több góllal (31) nála, assziszt nélkül.

SERIE A, 12. forduló. Sport1 20:30 Udinese Calcio–US Lecce (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: műsorvezető: Petur András, szakértő: Nyilasi Tibor)