Szép évzárót, zöld-fehérek! • SportTV

Szép évzárót, zöld-fehérek!

2022. 12. 17. 10:51    
Olvasási idő: 2 perc

A karácsony előtti hétvégén a hölgycsapatok is lejátsszák ez év utolsó női fordulóját a Bajnokok Ligájában. Mindkét zöld-fehér klubunk szombaton lép pályára, az FTC BL-otthonában, Érden, az ETO a szintén korábbi kupagyőztes vendégeként Podgoricában. A műsorváltozás miatt a kettő között közvetítjül a Krim bresti vendégjátákát is-

FTC–BANÍK MOST (A-csoport)

Az egész BL-mezőny leggyengébb csapatát fogadja a Fradi, a cseh bajnok ugyanúgy pont nélküli, mint a másik csoport sereghajtója, a Kastamonu, 131 góllal kapott többet mint amennyit szerzett, szemben a törökök „csak” -98-as gólkülönbségével. A két együttes első meccsét Csehországban 46–27-re nyerték meg Elek Gábor tanítványai, mindössze eggyel elmaradva a BL szerzettgól-rekordjától. Ha kikap, a Most már most kiesik, azaz elveszti matematikai esélyét is a nyolcaddöntőbe jutára. A Fradinak viszont önbizalomszerzőnek (is) kell a győzelem, a CSM elleni kettős vereséget követően Igaz, az önbizalomnak a legjobbat a hét közbeni, Győr elleni bajnoki rangadó megnyerése tette a fradistáknak.
A vendégcsapat legutóbbi 11 mérkőzését sorozatban elveszítette az elitkupában. Még egy sajnálatos negatív rekord az övé az idényben: eddig 328-szor került a kapujába a labda.
„A cseh csapat nagyon felszabadultan érkezhet hozzánk, nincs veszítenivalója és biztosan megpróbálja majd megnehezíteni a dolgunkat. Épp ezért nagyon észnél kell lennünk, mert ha nem koncentrálunk eléggé, akkor tudnak gondot okozni. Úgy gondolom, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem lehet nagy probléma, szeretnénk győzni” – mondta Kukely Anna az előttünk álló összecsapással kapcsolatban a fradi.hu-nak.

BREST-BREATAGNE–KRIM LJUBLJANA

A gyenge start után az elmúlt két meccsen a Brest három pontot szerzett a négyből a korábban verhetetlennek tűnő Bietigheim ellen. A Kim legutóbbi öt meccséből négyet elbukott az elitliában, viszont éppen a Brestet verte meg otthon 24–22-re. Csak két csapat (Lok. Zagreb 154, Most 197) szerzett kevesebb gólt a Brestnél (202),  ráadásul ebből 32-t éppen az utolsó meccsen, a Bietigheim kapujába dobott. A Krim legutóbbi 23 idegenbeli mérkőzésből csupán kettőt nyert meg a BL-ben, az egyiket idén Mostban.  Ez a franciák legrosszabb startja (8 meccsből 3 győzelem) a bemutatkozó szezonjuk óta, amikor az első hat taállkozójukat sorozatban elbukták.

BUDUCSNOSZT–GYŐRI ETO (B-csoport)

Jóval keményebb ellenfél vár a győriekre, akik a hét mérkőzését vívják a montenegrói bajnokkal, amely 2012-ben és 2015-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az előző két meccse rosszul sikerült az ETO-nak, a BL-ben elszenvedte második vereségét Bukarestben a Rapidtól (30–27), majd kikapott az Erste Bank Liga rangadóján a Népligetben az FTC-től 32–26-ra. A Buducsnoszt viszont pozitív sorozatban van, oda-vissza megverte a Storhamart az elitkupában.
A két együttes 27-edszer találkozik egymással, az ETO ebből 19-szer nyert, beleértve az őszi győri találkozót is, amelyet a párosítás történtének legnagyobb különbségével nyert meg az ötszörös BL-győztes magyar rekordbajnok (részletesebb statisztikát ld. alant).
A két együttes aratta a legtöbb győzelmet a sorozat történetében, 156-ot, illetve 197-et. A hazaiak házi gólkirálya Milena Rajcsevics 67 góllal, a győriek két legeredményesebbje, Linn Blohm és Ana Gros 32-32 alkalommal talált a kapuba, Mindkét együttes valamelyik kapusa igen magas védési hatékonysággal áll a BL-rangsorban: Amelle Attingréé 32 százalékos, Silje Solberg és Sandra Toft 35%-on áll.
„A Fradi és a Rapid elleni meccsünk után javítanunk kell. Úgy gondolom, a hét végén erre jó lehetőség adódik. Idegenben játszunk a Buducsnoszttal, ami mindig nehéz feladat. Csapatként fontos nekünk ez a két pont és fontos az ezzel megszerezhető magabiztosság is a szezon további feladataira” – fogalmazott Faluvégi Dorottya a klubhonlapon a szokásos video-miniinterjúban.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 9. forduló. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–DHK Baník Most (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)­; Sport1 17:45 Brest-Bretagne–Krim Ljubljana (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)­; Sport2 20:00  ZSRK Buducsnoszt-Bemax–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)­