Szikora Melinda: "Németországban nyilván nincs annyi pénz, mint Magyarországon" • SportTV

Szikora Melinda: „Németországban nyilván nincs annyi pénz, mint Magyarországon”

2023. 02. 06. 11:55    
Olvasási idő: 3 perc

Interjút adott a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Szikora Melinda, a magyar válogatott Németországban légióskodó magyar kapusa. A Bietigheim hálóőre elismerően szólt a Fradi játékosairól, és beszélt arról is, hogy őt nem a fizetés motiválta arra, hogy Németországba szerződjön, mert ott, illetve Dániában és Franciaországban nem keresnek annyit a játékosok, mint például Magyarországon.

Szikora Melinda a magyar válogatott mezében. (Fotó: Getty Images)

A Bajnokok Ligája 13. fordulójában az FTC hazai pályán 28-23-ra legyőzte a német Bietigheim csapatát, ezzel a magyar csapat bebiztosította továbbjutását a csoportból. A szezont bombaformában kezdő, de később visszaeső német csapat számára kulcsfontosságú lesz az utolsó, Baník Most elleni elleni találkozó. A Bietigheim egyik hálóőre a magyar válogatott Szikora Melinda, aki a Harmadik Félidő című műsorban nyilatkozott. Elmondta, sok ki nem kényszerített technikai hibát vétettek a Fradi ellen, ezért szenvedtek vereséget most Magyarországon.

„Óriási szeretettel vártak vissza a szurkolók, ezt ezúton is köszönöm nekik. Nagyon jó érzés volt belépni a pályára, hatalmas tapsot kaptam. Azt azért tudni kell rólam, hogy nekem mindegy, nekem vagy ellenem szurkolnak, szeretek jó hangulatban játszani. Ez pedig egy ilyen meccs volt, inspirált, hogy ilyen jó hangulat volt, kitettek magukért a szurkolók” – fogalmazott Szikora, aki hat évet védett a zöld-fehérek színeiben.

Kifejtette, valóban nincsenek most olyan jó formában, többet hibáznak, mint a szezon elején, amikor például a Fradi ellen 40-20-ra nyerni tudtak. Nincs elkeseredve a vezetőség háza táján, nincs dráma, türelmesek, és pozitívan tekintenek a jövőbe. Elismerően nyilatkozott a Fradi magyar játékosairól, így Márton Grétáról és Hársfalvi Júliáról, akiknek nem sikerült olyan jól a legutóbbi meccsük, Klujber Katrin viszont hét gólt lőtt: „Nagyon gyorsan repül ki a kezéből a labda, az egyik lövésén ott voltam, de olyan erős volt, annyira gyors volt, hogy bár két kézzel ott voltam, kicsit bevédtem a labdát. Jól variálja a sarkokat is.”

Petur András kérésére Szikora Melinda reagált arra is, amit pár hete Emmanuel Mayonnade mondott a Harmadik Félidőben, hogy a magyar játékosoknak olyan jó Magyarországon, hogy még a klasszis csapatnak számító Metzbe is hibába hívják őket. Szikora mellett Korsós Dorina (Rapid Bucuresti) és Háfra Noémi (Odense) játszik légiósként a BL-ben, így ő azok közé tartozik, akik bevállalták az országváltást, és elmondta, ő szakmai döntések alapján választja a klubjait, és nem most keresi a legtöbbet pályafutása során. „Van ráció abban, amit a Metz edzője mondott. Az anyagiakról azt mondanám, hogy én mindig is az a játékos voltam, aki nem a pénzért játszott. Ha elmentem valahova, nem azt néztem, hogy úgymond mennyi csorog be a bankszámlámra. (…) Németországban nyilván nincs annyi pénz, mint mondjuk Magyarországon vagy esetleg Romániában. Franciaországban sincs annyi pénz, Dániában sincs annyi pénz, oda másért mennek a játékosok” – fogalmazott a hálóőr. Majd arra is kitért, hogy Magyarországon is lehet szakmai alapon klubot váltani: „Egyébként Magyarországon is lehet így váltani, hogy egy másik klubban esetleg valamivel kevesebbet keresel, de azért mész oda, mert szakmailag jobban jársz, többet játszol, vagy ilyesmi. Nem csak országok között van különbség, hanem klubok között is.”

11 magyar érdekeltségű kupameccs a Sport TV-n:

Remek hír a magyar szurkolóknak, hogy a héten mind a 11 nemzetközi kupákban érdekelt magyar csapat pályára lép, és a Sport1 mind a 11 meccset élőben közvetíti. Soha nem volt még ennyi nemzetközi kupameccs egy hét alatt a televízóban.

Férfi kézilabda EL:

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Göppingen: február 7., kedd 16:45, Sport1 (élő)

Ferencváros – PAUC Handball: február 7., kedd 18:45, Sport1 (élő)

Granollers – Balatonfüred: február 7., kedd 20:30, Sport1 (élő)

Férfi kézilabda BL:

Telekom Veszprém – GOG: február 8., szerda 18:00, Sport1 (élő)

Aalborg – OTP Bank-Pick Szeged: február 9., csütörtök 18:00, Sport1 (élő)

Női kézilabda BL:

Győri Audi ETO KC – Esbjerg: február 11., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Odense – FTC-Rail Cargo Hungaria: február 12., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

Női kézilabda EL:

Nyköbing – DVSC-Schaeffler: február 11., szombat 15:45, Sport1 (élő)

Siófok – Besancon: február 11., szombat 19:45, Sport1 (élő)

Thüringer HC – Praktiker-Vác: február 12., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Fana – Motherson Mosonmagyaróvár: február 12., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)

Kézilabdaműsor:

Harmadik félidő: február 12., vasárnap 19:45, Sport1 (élő)