Szuperhajrá az újabb meglepetések UK Openjén • SportTV

Szuperhajrá az újabb meglepetések UK Openjén

2023. 03. 05. 10:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombatra “bevadult” az UK Open, már a nyolcaddöntőért zajló mérkőzéseken is akadt egy-két meglepetés, a 16 között aztán már egyre-másra jöttek a “lehetetlen” eredmények. A vasárnap nagy kérdése: folytatódik-e a nagy csillaghullás, vagy a maradék favoritok érvényesítik a papírformát.

Michael van Gerwen és Nathan Aspinall, a két versenyben lévő korábbi bajnok. Lesz-e valamelyiküknek lehetősége az ismétlésre vasárnap este?

Összehasonlítva a kiemelési listát – amelynek a random sorsolás miatt inkább csak jelképes a jelentősége Mineheadben –  a valódi negyeddöntős mezőnnyel, csupán két név az egyező: Michael van Gerwen (3.) és Rob Cross (6.). A másik hat játékos kiemelési, illetve világranglista száma/helyezése: Nathan Aspinall (10.), Dimitri Van den Bergh (11.), Gary Anderson (23.), Andrew Gilding (41.), Adam Gawlas (62.), Richie Burnett (79.).
Csak az elmúlt két évvel a nyolcak hasonló arányát összehasonlítva 2022-ban 3–5, egy évvel korábban 4–4 volt a fő kiemeltek–többiek érték, azaz egyfelől a random sorsolás miatt azért a korábbiakban is nagy volt a „favoritvesztés”, másrészt ha folytatódik a tendencia, 2025-re már nem is marad magas kiemelt a legjobb nyolcban. A mostani negyeddöntő nemzeti összetétele: három angol, egy-egy belga, cseh, holland, német és walesi játékos, az angolok elkerülték egymást.

A vasárnapi műsor kora délutáni részében még mindig 10 nyert legre megy a negyeddöntő négy meccse, este az elődöntő két összecsapását és a finálét már 11 nyert legre játsszák a dartsosok.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Andrew GILDING (angol)–Martin SCHINDLER (német)
Michael VAN GERWEN (holland)–Nathan ASPINALL (angol)
Rob CROSS (angol)–Adam GAWLAS (cseh)
Ritchie BURNETT (walesi)–Dimitri VAN DEN BERGH (belga)

DARTS UK OPEN, Minehead, Butler’s Resort. Sport2 13:45 a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd); Sport1 20:00 az elődöntő mérkőzései és a finálé (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)