Újabb draftolatlan kosarasból csinál hőst a Los Angeles Lakers • SportTV

Újabb draftolatlan kosarasból csinál hőst a Los Angeles Lakers

2023. 03. 20. 16:39    
Olvasási idő: 2 perc

Miközben gyakran bíráljuk a Los Angeles Lakerst a játékospolitikája, az igazolásokat, a cseréket, és hogy a menedzsment LeBron James kéréseinek megfelelően alakítja a csapatot, azért most már ki lehet jelenteni, folyton elő tudnak rántani egy draftolatlan játékost, aki hosszabb vagy rövidebb időre hős lesz a csapatnál. Idén Austin Reaves mindenképp ilyen, aki tegnap 35 ponttal vezette győzelemre a csapatot az Orlando Magic ellen.

Austin Reaves kosárra tőr. (Fotó: Getty Images)

A 2022-23-as szezonban a Los Angeles Lakers egyik legfontosabb játékosát Austin Reavesnek hívják, aki ugyan általában nem kezdő, de közel 30 percet átlagol meccsenként. Nála többet a jelenlegi keretből csak LeBron James, Anthony Davis, Dennis Schröder és D’Angelo Russell játszik többet átlagban. Tegnap aztán a szolid külsejű mesterlövésznél kiszakadt a zsák, és az ő 35 pontos, hat lepattanós, hat gólpasszos meccse segítette győzelemhez a csapatot a Magic ellen.

Nem csoda, hogy a csapattársak méltóképpen megünnepelték. A nézek már a meccsen elkezdték skandálni az MVP, MVP, MVP rigmust, de Wenyen Gabriel is neki adta az MVP-címet, ahogyan az ebben az interjúban látszik. Mo Bamba, Dennis Schröder és Malik Beasley pedig jól eláztatta:

El is mondta, hogy ő minden nap úgy megy ki a pályára, hogy ott mindent megtegyen a sikerért, és jól esik neki, hogy a közönség ezt értékeli. Egyszer elérte már az NBA-ben a 30 pontos határt, még az előző szezon utolsó alapszakaszmeccsén, amikor a Lakers már csak a cseréit. Ez viszont most egy kulcsmeccs volt a Lakers számára, amely hatalmas versenyben van a rájátszásért. Valójában a pocsék szezonkezdet (2-10) lebeg ott az aranysárga-lilák feje felett, hiszen 35-37-es mérleggel állnak a nyugati konferencia épp play-int jelentő 10. helyén. Kétségtelen azonban, hogy 1,6 meccsre vannak a hatodik helytől, de a 11-12. Jazz és Pelicans és fél meccsen belül vannak hozzájuk képest. Ráadásul LeBron James már 11 meccse nem lépett pályára, és még ki fog hagyni pár találkozót. Ezért is kellenek tehát a Reaveshez hasonló teljesítmények, mert a cél a rájátszás. Egyébként ezen a 11 meccsen eddig 6-5-ös mérleget sikerült felmutatni, ami azért biztató. A Magic elleni meccs után a Lakers edzője, Darvin Ham azt nyilatkozta, hogy James még vissza fog térni ebben a szezonban, és a Lakers ezzel sokkal erősebb lesz. Addig viszont twitteren áradozik a csapattársról:

Kb így: „Te rettenetes anyaszomorító. Fogd be a szád! Túúúúl kemény vagy!”

Van valaki a Los Angeles Lakers vezetésében, akinek sasszeme van abban a tekintetben, hogy a drafton ki nem választott fiatalokból csemegézzen, és találjon olyanokat, akik hőssé válnak. Reaves is szerethető figura, aki egyébként gyerekkora óta Lakers-szurkoló. Alex Carusót is imádta a közönség, őt is a Lakers fedezte fel, és mostanra egy, az amerikai válogatottnál is számításba vett játékos lett draftolatlan kosarasból. A szezon elején pedig a ma már a Timberwolvesnál játszó a Matt Ryan dobott meccsmentő kosarat a csapatban. Ő is draftolatlan volt, és nem sokkal azelőtt, hogy egy meccsen felhúzhatta a Celtics mezét, még egy temetőben dolgozott. A Lakerstől ő kapta meg az utolsó helyet a keretben a 2022-23-as szezon előtt.

A héten adni fogunk Los Angeles Lakers-meccset is több más érdekesnek tűnő találkozóval. Íme a heti menü:

Trash Talk: március 23., csütörtök 17:30, Sport1 (élő)

Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers: március 24., péntek 0:30, Sport1 (élő); 16:30, Sport2 (felv.); 20:00, Sport1 (felv.)

Alley-oop: március 25., szombat 21:00, Sport2 (élő)

Atlanta Hawks – Indiana Pacers: március 25., szombat 22:00, Sport2 (élő)

NBA Action: március 26., vasárnap 20:00, Sport1

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls: március 26., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)