A Fradi megőrizné tisztes előnyét • SportTV

A Fradi megőrizné tisztes előnyét

2023. 03. 25. 10:05    
Olvasási idő: 2 perc

Két magyar résztvevőjű mérkőzéssel és egy színskandináv csatával jelentkezünk a márciusi utolsó női kézilabda-kupanapról. A Fradinak meg kellene védenie négygólos podgoricai előnyét, a Siófoktól pedig a súlyos hazai vereség után tisztes helytállást várunk az El-negyeddöntő visszavágóján.

Ilyen örömöt szeretnénk Érden is sokat látni… (Fotó: fradi.hu)

FTC–BUDUCSNOSZT

 A Fradi küzdelmes mérkőzésen győzött Podgoricában, jobbszélső Angela Malenstein és a kapus Bíró Blanka kiemelkedő teljesítményével. A Buducsnoszt kapusa, Armelle Attingré 16 védést mutatott be (37%), Milena Raicsevics csapatkapitány pedig 9-szer volt eredményes.
Az FTC tizedszer szeretne eljutni a negyeddöntőig, de 2018–19. óta csak először juthatna el oda, a montenegrói bajnok 27 indulásából 8-szor jutott el a legjobb nyolcig. A Fradi átlövője, Klujber Katrin 96 góljával harmadik a sorozat góllistáján, Raicsevics 82-vel vezet  a házi listán.
Elek Gábor véleménye: „Jó eredményt értünk el az első meccsen, de ettől nem érezhetjük még továbbjutónak magunkat. Hazai pályán szeretnénk legyőzni a Buducsnosztot, fantasztikus szurkolóink is megérdemlik, hogy egy győztes meccset élvezzenek.” A Fradi 40–20-ra nyerte meg a hét közbeni bajnokiját a NEKA ellen. A párharc győztese a Metz ellen játszik a negyeddöntőben.

ODENSE–STORHAMAR

Az Odense nagy különbségű, nyolcgólos előnyt szerzett, így közel került története második negyeddöntőbe jutásától. Továbbjutása esetén a Győrrel találkozik, csakúgy mint 2018–19-ben, amikor először került oda. A Storhamar két idegenbeli meccset nyert meg a csoportkörben, ám a playoffkörbe nem jutó csapatok ellen.
A norvég csapat 25.5 gólt szerzett meccsenként az alapszakaszban, ez a legkevesebb az összes továbbjutó közül, a dánoknál viszont csupán három együttes kapott kevesebbet (mérkőzésenként 26.3). Az Odense nagy különbségű, 30–19-es vereséget szenvedett az Esbjergtől a bajnokság alapszakaszának záró fordulójában, elveszítve vezető helyét a táblázaton.

IKAST–SIÓFOK

A negyeddöntő első mérkőzésén az Ikast tízgólos, 30–20-s győzelmet aratott a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A dánok svéd kapusa, Jessica Ryde fantasztikusan védett, a lövések 45.5%-át hárította, 32-ből 15-ször nem került a kapujába a labda. A balatoni csapat matematikailag még bejuthat a grazi final fourba, ehhez „csak” 11 góllal kell nyernie Dániában, vagy tízzel, és megnyerni a követő 7 m-es párbajt.
Kasper Christensen, az Ikast vezetőedzője: „A Siófoknak még egy hete volt felkészülni a mérkőzésre, és valószínűleg sok mindenben van, amit javítani szeretnének. Tehát egy olyan csapattal fogunk találkozni, amely már az első percben készen áll a harcra.” Az Ikast harmadik lett a 2022-es négyes döntőn, míg a Siófok a második helyen végzett 2021-ben. Szerda este az Ikast nagy különbségű, 32–21-es győzelmet a dán bajnokságban a Ringköbing ellen.

NŐI KÉZILABDA BL, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó. Sport1 15:15 FTC-Rail Cargo Hungaria–ZSRK Buducsnoszt Bemax (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 Odense Handbold–Storhamar Handball Elite (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea, műsorvezető: Fülöp Marcell).
NŐI EURÓPA-LIGA, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 19:45 Ikast Handbold–Siófoki KC (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea, műsorvezető: Fülöp Marcell).