Lazio-feladat: tartani a BL-pozíciót • SportTV

Lazio-feladat: tartani a BL-pozíciót

2023. 05. 12. 08:29    
Olvasási idő: 2 perc

Noha a Lazio mindkét milánói BL-elődöntőstől kikapott bő egy héten belül, még mindig a virtuális dobogó alsó fokán áll, egyelőre három ponttal a „csúcsligán kívüli” Milan előtt. 
Nyilván minden erejével őrizné ezt a státust, erre remek lehetősége kínálkozik a gyengécske, de a kiesési vonal felett négy ponttal álló Lecce ellen.

Mattia Zaccagni 31 meccsen elért 10 góljával és 6 asszisztjával a Lazio legveszélyesebb támadója a 2022–23-as futballévben (Fotó: Getty Images)

A Lazio kissé következetlenül szerepelt a legutóbbi hetekben: négy bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni, három vereség mellett. Ez lehetővé tette a 15 pontját visszakapó Juventusnak, hogy megelőzze őt (más kérdés: az ellenoldali fellebbezés utáni újabb tárgyalás hoz-e újbóli levonást…). A szorongás nő a kék-fehérek táborában, de a középpontban persze a BL-indulás áll, amelyet az idény nagy részében mutatott teljesítmény alapján Maurizio Sarri edző el is vár tanítványaitól.
Azért a Leccén is van nyomás: 31 ponttal a 16. helyen áll, néggyel a kiesőhelyen tartózkodó Spezia előtt, így nyilván megtesz mindent, hogy meglepje otthonában esélyesebb ellenfelét.
A fordított párosításban januárban a Lazo 2–1-es vereséget szenvedett, ennek megismétlődését egyszerűen nem engedheti meg magának.
A hazaiak középpályássorából tartósan hiányzik a sérült Cataldi és Vecino, a Lecce lényeges játékosait tekintve teljes kerettel készülhetett. Sarri meghatározó klasszisai alighanem a kezdőben kapnak helyet, a támadók, Luis Alberto, Immobile és Zaccagni ugyanúgy rendelkezésre állnak, mint a középső védő Alessio Romagnoli. Cataldi helyén alighanem Marcos Antonio kezd a pálya középső részén.
A Lecce legerősebb összeállításában rajtolhat. többek közt a világbajnok francia Samuel Umtitivel, a dán Morten Hjulmanddal vagy a gambiai Assan Ceesayjal a kezdőjében.
Három statisztikai érdekesség a meccsről. 1. Három győzelem és egy döntetlen után a Lazio elvesztette legutóbbi két meccsét a Lecce ellen, ezzel együtt a kékek 8 veresége közül csak egy született meg a Lecce legutóbbi 31 látogatása közül az llimpicóban: 2–1-re nyert a vendég 2011 januárjában, Mauri talált be a főváriosiaktól, Musler öngólja és Grossmüller találata jelentette a piros-sárgák győzelmét. 2. A Lecce elvesztette legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját, pedig előtte kétszer nyert házon kívül – előtte ennél hosszabb vereségsorozat 2010 októbere és decembere közt érte, akkor 6-szor kapott ki egymás után. 3. A Laziónak van a legtöbb olyan játékosa a ligában, aki 10 gól felett részesedett közvetlenül a találatokból az idényben: öt (Luis Alberto 10, Felipe Anderson 11, Ciro Immobile 13, Szergej Milinkovics-Szavics 14 és Mattia Zaccagni 16).

SERIE A, 35. forduló. Sport1 20:30 SS Lazio–US Lecce (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hrutka János)