Lássuk az ellenfeleket! • SportTV

Lássuk az ellenfeleket!

2023. 09. 17. 13:34    
Olvasási idő: 2 perc

A három magyar női együttes már szombaton lejátszotta második fordulós meccsét, már ellenfélmustra maradt, lássuk, mit tudnak a csoportellenfelek. Aztán egy kicsit beszélgetünk és a kéziprogramból nem maradhat ki a szokásos Bundesliga-mérkőzés sem.

A német és a román bajnokkal kezdünk. Mindkét csapat meggyőző sikerrel indította  a BL-idényt. A bukaresti CSM az évad mind a hat meccsét győztesen fejezte be, beleértve a másik román BL-részvevő Rapid elleni 25–21-es sikert a városi rangadón. A Bietigheim jelenlegi mestere, Jakob Vestergaard 2015–13-ban a CSM technikai igazgatója volt, 2016-ban meg az edzője. Eddig ötször küzdöttek meg a BL-ben, háromszor a románok győztek, beleértve a legutóbb idény 27–25-ös németországi mérkőzést, amelyen a románok idolja, Cristina Neagu megszerezte mérföldkőnek számító 1000. gólját a Bajnokok Ligájában.
„Izgatottan várjuk az első Bajnokok Ligája meccset szurkolóink előtt. Természetesen különleges dolog az egyik legnagyobb kedvenc ellen pályára lépni. Nagy harcot vívunk majd a  bukarestiekkel” – mondta Jakob Vestergaard, a németek mostaniszakvezetője az egykori klubja elleni küzdelem előtt.
„Teljes tudatában vagyunk annak, milyen kemény küzdelem vár ránk vasárnap, legalább olyan, mint az előző idény két összecsapása volt. A Bietigheim nagyon fizikális csapat, nagyon erős játékosokkal, és minden energiánkat a pályára kell tennünk. Úgy gondolom, hogy sokat kell a regenerációra is összpontosítanunk, mind mentálisan, mind fizikailag, mivel az idő rövid” – ez pedig Adrian Vasile, a CSM szakvezetőjének véleménye

A nap másik élő mérkőzése a Fradi elleni hatalmas győzelmet arató Metz és a címvédő Viperst az első körben megverő dán Ikast mérkőzése. Vagyis az előző kiírásban döntőző két csapat legyőzője mérkőzik egymással. Az Ikast új kapusa, Irma Schjött 17 védést (46 százalék) mutatott a múlt heti Vipers elleni hét mérkőzésén, és a meccs játékosa lett. A metzi Chloé Valentini az FTC-s Angela Malesteinnel osztozik a góllövőlista első helyén; mindketten kilencszer találtak a kapuba a múlt héten. Az Ikast megszerezheti a klub 50. győzelmét az EHF Bajnokok Ligájában; 2018-ig korábbi FC Midtjylland néven versenyzett.
A Metz és Ikast korábban csak kétszer találkozott egymással – 2003–04-ben, amikor mindkét fél egy-egy győzelmet aratott.
Az EHF honlapja megszólaltatta a vendégek vezetőedzőjét. „Tudjuk, nehéz feladat vár ránk Európa egyik legjobb csapata ellen. Ráadásul a Metz hihetetlenül erős hazai pályán. Keresni fogjuk a lehetőségeinket, és hiszünk a saját képességeinkben, minden csapat ellen nyerhetünk, ha magas szintet érünk el. Pontosan ez az, amit a Metz ellen hajszolunk ezen a hétvégén” – mondta Kasper Christensen.

A két női meccs után következik a Harmadik Félidő kézilabda-talkshow, szakértőink Császár Gáborral egészülnek ki, a műsor vendége Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged férficsapatának vezetőedzője lesz. Természetesen a műsor témái közt mind az öt BL-csapat szereplésének rövidebb-hosszabb elemzése szerepel. „Fojtásnak” a kézilabdaprogram végére felvételről megmutatjuk késő este a férfi Bundesliga 4. fordulójának egyik érdekesnek ígérkező meccsét, a négy forduló után a táblázat második és harmadik helyén álló Füchse Berlin és Hannover-Burgdorf között.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, 2. forduló. Sport1 13:45 SG BBM Bietigheim–CSM Bucuresti (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 Metz Handball–Ikast Handbold (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András); Sport1 23:00 Férfi Bundesliga, Füchse Berlin–Hannover-Burgdorf (felv., kommentátor: Fülöp Marcell. szakkommentátor: Borsos Attila)