Lengyel javítófeladat a „kék tigriseknek” • SportTV

Lengyel javítófeladat a „kék tigriseknek”

2023. 10. 24. 11:19    
Olvasási idő: 2 perc

A gyenge rajt után, amelyen a MOL Tatabánya otthonában kapott ki a Constantától, a „kék tigriseknek” Lengyelországban kellene javítaniuk az Európa-liga-mérlegen.

Bartucz László bravúrjaira szükség lehet Glogówban a vágyott győzelemhez (Fotó: tatabanyahandball.com)

Ha már férfi BL-csapataink „lengyel fordulón” estek túl a múlt héten, a második számú kupasorozatban is oda való ellenfél jutott a magyar résztvevő MOL Tatabányának az SPR Chobry Glogów csapatában. Az anyaegyesület 1988-ban alapított kézilabda-szakosztályának együttese a 200-es évek első évtizedének derekén érte el sikereit. A 2205–03-os idényben végig harcban állt a Wisla Pockkal a bajnoki címért, amelyben végül alulmaradt és az ezüstérmet szerezte meg. Ennek következtében indulhatott az akkori harmadik számú európai kupasorozatban, az EHF-kupában, amelynek 3. fordulójában az észt Pólvi Servititől idegenben 29–24-re kikapott, a hazai 36–31-es győzelem  pedig az idegenben szerzett kevesebb gól miatt nem volt elég a továbbjutáshoz. Egy évre rá a Challenge-kupában a negyeddöntőig jutott, amelyben a svájci Pfadi Winterthur állata az útját (33–23, 26–30) összesítésben hat gól különbséggel.
A hivatalosan fehér-sárga-piros klubszínű csapat – amely általában pros-fehérben játszik” az említett ezüst volt a klubcsúcsa, az elmúlt évtizedvöben rendre a 7-9. helyek valamelyikén végzett, az előző idényben azonban a 4. helyet szerezte meg, ezzel jutott az El mezőnyébe. Bajnoksága rangja miatt eleve a  32-es főtáblára kapott besorolást, a H-csoportban első meccsét Lisszabonban 37–20-ra elvesztette a Sportingtól, legeredményesebb játékosainak 3-3 góllal Olekszandr Tilte, Pawel Patelek és Bartosz Skiba bizonyult.

A Tatabánya rajtjával kapcsolatban a vezetőedző Tombor Csaba mondandójét írta le a klubhonlap. „A srácok, az első fordulóban nyújtott produkciójukkal belegyalogoltak a lelki világomba. Az első játékrészben mutatottak roppant csalódást jelentettek, holott ennek semmi előjele sem volt. „Jó”, Győri Matyi a meccs napján megbetegedett, emellett három meghatározó játékosunk a lelátón foglalt helyet, de ez a mutatott játékra nem jelenthet magyarázatot. Lengyelországban extra motivációval kell pályára Egyértelműen jobban kell kézilabdáznunk, mint a Constanta ellen. Vissza kell találnunk a győztes útra”. Remélhetőleg a tanítványok megfelelnek mesterük elvárásának…

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör, 2. forduló. Sport1 18:30  Chobry Glogów–MOL Tatabánya (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita);