Tatabánya: harc a továbbjutási remény megőrzéséért • SportTV

Tatabánya: harc a továbbjutási remény megőrzéséért

2023. 11. 21. 19:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A „Kék tigrisek” a kézilabda Európa-liga H-csoportjában a második – továbbjutó – helyen állnak a csoportkör félidejénen. Lisszabonban kedden este szinte ki-ki találkozón kellene helytállniuk a korábbi EHF-kupa-döntős Sporting vendégeként.

Tatabánya után Lisszabonban is megküzdenek a nem annyira esélyes "tigrisek" a favorit "gyíkokkal" (Fotó: tatabamyahandball.com)

„A felvezető meccsen” a jól ismert horvát Nexe játszik  szlovák MSK Povázska Bystricával, azaz a D-csoport százszázalékos listavezetője fogadja a pont nélküli sereghajtó vágbeszterceieket – teljesen egyértelmű hazai győzelmi esélyekkel.

Jóval nagyobb küzdelemet – s reményeink szerint kisebb, vagy nem is létező hazai fölényt ígér a H-csoportban a tatabányai kékek vendégjátéka a portugál főváros zöldjeivel szemben. (A színek szembeállítása nem annyira fura, mint a klubok „állatos” beceneveié: a hazaiakat „gyíkoknak”, a mieinket „tigriseknek” nevezik a rajongók…)
Az SCP a táblázaton harmadik 2, a Tatabánya második 4 ponttal. A Sporting a tababányai 29–31-et megelőző körben egy góllal, 29–28-ra kapott ki a listavezető Constantától. Mindét klub házi gólkirálya átlövő, Francisco Costa és Ancsin Gábor egyaránt 18 gólt szerzett három mérkőzésen. A hét végén a hazai bajnokságban a Sporting győzött 36–29-ra, a ugyancsak sikerrel járt, 34–39-re megverte a KKFT Veszprémet.

„Csak akkor van esélyünk, ha ugyanolyan mentalitással és hozzáállással játszunk, mint múlt kedden. Nem mi vagyunk a meccs favoritjai, főleg, hogy sok a sérültünk … de egy pont megszerzése is elképesztő siker lenne, amely megnyithatja az utat a playoffba” – nyilatkozta a találkozó előtt Tombor Csaba, a MOL Tatabánya vezetőedzője.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör, 4. forduló. Sport2 18:30 RK Nexe–MSK Povázska Bystrica (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Sporting Clube de Portugal–MOL Tatabánya KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila ,műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)