Teljes magyar női BL-szombat • SportTV

Teljes magyar női BL-szombat

2023. 11. 11. 16:23    
Olvasási idő: 2 perc

Mindhárom magyar női BL-csapat a szombati napon teljesíti 6. fordulós penzumát. A papírforma alapján négy pont borítékolható a zöld-fehér együttesektől, a Debrecen viszont bravúrt hajtana végre, ha ponttal (pontokkal) térne haza Bukarestből.

Andrea Lekics közelebb kerülhet a bűvös BL-ezerhez... (Fotó: fradi.hu)

CSM–DVSC

Négy egymás utáni vereség után a CSM megemberelte magát, és az előző fordulóban 29–24-re legyőzte a Buducsnosztot. A román együttes már két hazai meccset veszített az idényben, ez a kétszerese az előző szezonbeli összesnek. A DVSC Schaeffler három győzelme mind hazai pályán született, idegenben mindkét mérkőzését elveszítette a Győr és az Odense ellen. A CSM házi gólkirálya „természetesen” a világklasszis balátlövő Cristina Neagu 32 góllal. A román bajnok 62 mérkőzés óta veretlen hazai tétre menő meccseken (60 győzelem, 2 döntetlen), legutóbb szerdán a rivális SCM Ramnicu Valceát verte meg 42–29-re.
„A Debrecen elleni két meccsen nagyon keményen akarunk tenni. Eddig is jó képességekről tettek tanúbizonyságot. Maximálisan kihasználják első szezonjukat a Bajnokok Ligájában, és tisztában vagyunk a játékstílusukkal. Ennél többel tartozunk magunknak, a klubnak és a szurkolóinknak, hogy a szezon ezen részét két győzelemmel zárjuk” – nyilatkozta Adrian Vasile, a CSM vezetőedzője az EHF BL-honlapjának.
A Brest ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis sikerült két pontot szereznünk, s ez jót tett az önbizalmunknak. Felkészültünk ellenfelünkből, ezúttal is a jó védekezés lehet az eredményes játék alapja. Nem feltartott kezekkel lépünk pályára Bukarestben, megteszünk mindent azért, hogy újabb meglepetést szerezzünk” – ez pedig Kácsor Gréta, a debreceniek válogatott balátlövője mondta a debreceni klubhonlapnak.

 FTC–LUBIN

A katasztrofális kezdés után az FTC jobban folytatta, de még mindig nincs a továbbjutó hat között a B-csoportban. Klujber Katrin és Andrea Lekics egyelőre 36-36 góllal vezeti a klub BL-góllistáját, ezzel holtversenyben hatodikak a sorozat  összesített rangsorában, 6 góllal elmaradva az éllovas  Darah Bouktittól és Anna Vjahirjevától. Lekics 14 gólra van attól, hogy a BL históriájában a negyedik legyen, aki eléri az 1000 gólos határkövet. (Szerzett ugyan 8ngólt a selejtezőkben is, de a hivatalos statisztikák csak a főtáblás találatokat jegyzik.)
A lengyel csapat védekezése a „legáteresztőbb” az egész mezőnyben, az egyedüli, amely 200-nál több (pontosan 215) gólt kapott.
A Fradi 37–36-ra megverte a Budaörsöt a magyar bajnokságban és továbbra is veretlen.

BIETIGHEIM–GYŐR

Az előző fordulóig ez a két együttes volt veretlen a csoportban, de az ETO nyert, a német bajnok viszont súlyosnak mondható, 42–29-es vereséget szenvedett Dániában az Odensétől. S győri védelem a legkójobb eddig a teljes mezőnyben, öt játéknap alatt csak 142 gólt kapott – a Bietigheim 22-vel többet. Az ETO története során negyedszer kezdheti sorozatban 7 győzelemmel a BL-idényt. Noha a német együttes 218-cal kevesebb BL-meccset játszott a zöld-fehéreknél, csak 8-cal kevesebbszer kapott ki a magyar rekordbajnoknál: 39-szer a 47-tel szemben. A két klub mindkét korábbi meccsét egyformán a Győr nyerte meg (37–20, 32–28), a 2020–21-es idény rájátszásában.

„Különleges meccs lesz ez mindannyiunk számára az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes ellen. A Győrnek remek csapata van, és megerősítette eddigi állandó helyét. Meg akarjuk mutatni, hogy joggal állunk a második helyen a tabellán, ezért kiváló teljesítményt kell nyújtanunk” – mondta Jakob Vestergaard, a németek dán edzője.
„Biztos vagyok benne, hogy kemény, nehéz meccset fogunk játszani a Bietigheim ellen. A hazai pálya mindig plusz lökést ad az amúgy is erős összeállítású csapatnak. A mi feladatunk az lesz, hogy a saját játékunkat még magasabb szinten játsszuk” – mondta a másik dán edző, Ulrich Kirkely, az Audi ETO mestere.

 NŐI BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR, 6. forduló. Sport1 15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–MKS Zaglebie Lubin (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:45 CSM Bucuresti–DVSC Schaeffler (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport2 19:45 SG BBM Bietigheim–Győri Audi ETO KC  (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Tóth Tímea)