Sportág tv-történeti premier a kazahok ellen • SportTV

Sportág tv-történeti premier a kazahok ellen

2023. 12. 10. 17:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Sporttelevíziós históriai közvetítésre készülünk: vasárnap este kerül először képernyőre a jégkorong ifi vb második szintjének tornája, amelyet Budapesten a Tüskecsarnokban rendeznek.

A U20-vb-k második vonala 21 esztendeje íródó történtében Magyarország harmadszor rendező, 2006-ben már otthont adott a a divízió I/B-osztály küzdelmeinek, akkor a hatcsapatos mezőnyben három pontot szeretve sereghajtóként végzet a dunaújvárosi tornát. Részvétele azonban jóval korábbra datálódik, 2006-nban már szerepelt magyar junior válogatott a minszki tornán, miután előző évben s két egyenrangú divízió II/B csoportból százszázalékos teljesítménnyel, 5 győzelemmel jutott fel a tulajdonképpeni másodosztályba. Ez az ellentétes „oldalon” ért véget 3 ponttal utolsó lett a magyar együttes és visszaesett a divízió B-be. A 2009-es korosztályos vb-t Dániában rendezték, Aalborgban csak 1 pontot szerzett csapatunk. úgy szállt alá ismét. A 2015-ös kiírásban, ’14 decemberében ismételt feljutás után másodszor rendeztünk tornát, ismét Dunaújvárosban, a „szokásos” végeredménnyel, 1 ponttal utolsó hely lett a vége. Hasonlóan 1 ponttal, utolsóként esett ki a válogatottunk 2017 decemberében is a 2018-as tornáról. 2019-ben a D1/B-ben Kijevben ismét csoportelső lett egy osztállyal lejjebb a csapat, egy évre rá a Covid-járvány miatt elmaradtak a korosztályos vb-k is, 2021 decemberében Dániában pontot sem sikerült szerezni. Végül tavaly decemberben a ’23-as tornán első ízben sikerült bent maradni, a magyar U20-csapat a franciákat 4–4-es hosszabbítás után szétlövésben győzte le, a szlovénokat normál időben 7–5-re, a dánoktól csak rávezetésekkel kapott ki, az így szerzett 6 pont a 4. helyre volt elég. Ráadásul a kanadai lista élén magyar hokis végzett Hadobás Zétény 11 ponttal, a másodikon meg Horvath Bence 7-tel.

Az idei, hivatalosan már a 2024-et nevében viselő torna, hatcsapatos körmérkőzésének mind a 30 meccsét a Tüskecsarnokban rendezik, a mieink vasárnap a topfavorit kazahokkal kezdenek, hétfőn Ausztria, szerdán Japán, csütörtökön Dánia, szombaton a záró fordulóban Franciaország lesz az ellenfél.

A cél: a biztos bent maradás, a játékosok azért ennél többre tartják magukat, igazából csak egy éremmel lennének elégedettek…

A torna minden magyar mérkőzését a Sport TV közvetíti.