Három La Liga-élcsapat a Copa-nyolcaddöntőért • SportTV

Három La Liga-élcsapat a Copa-nyolcaddöntőért

2024. 01. 06. 17:17    
Olvasási idő: 2 perc

A harmadik fordulóban a nyolcaddöntőbe jutásért küzd meg a spanyol nemzeti kupaküzdelem, a Copa del Rey 32 csapatosra kiegészített mezőnye. Ebben a körben csatlakoznak be a spanyol Szuperkupáért később megküzdő négyek, a bajnok Barcelona, a kupagyőztes Real Madrid, a tavalyi bajnoki bronzérmes Atlético és a kupadöntőben vesztes Osasuna. A szombati hat meccs közül háromban a jelenlegi LaLiga-idény első öt helyezettje közül három lép pályára, mindhármuk találkozóját élőben mutatjuk a Sport2-n.

Nem ritka eset az idényben: Valery Fernándezt gólja után ünneplik a társak. A 24 éves középpályás az Atleti elleni csúcsrangadón éppúgy betalált, mint csapata mindkét kupamérkőzésén (Fotó: Getty Images)

Elsőként az Atlético Madrid kerül a képernyőre, amely a harmadosztályú Lugo otthonában szerepel. Vendéglátója az első körben a negyedosztályú Atlético Antoniano otthonában  Antonetti góljával győzött 1–0-ra, majd otthonában legyőzte a másodvonalbeli Mirandést az utolsó öt percben szerzett gólokkal (Antonetti 87., Fuentes 90+2.). A csapat már játszott az idén bajnokit, otthon kikapott  a Celta B-től, ezzel ezzel a 8. helyen áll 20 csapatos  csoportjában. Az Atleti fantasztikus, gólgazdag rangadót vesztett a Gironával szemben, ezzel csúszott vissza az 5. helyre a LaLigában – Álvaro Morata triplája sem volt elég a pontszerzéshez.  két együttes sosem, semmilyen versenysorozatban nem mérkőzött egymássl, ez lesz a debütáló találkozójuk.
A második találkozón az Elche fogadja a LaLiga pillanatnyi másodikját, a Gironát. A hazai csapat 12. a Segunda Divisiónban, legutóbbi bajnokiján gól nélkül végzett a Mirandésszel. A jelen kupakiírás első körében a CD Europát győzte le 2–0-ra (gólok: El Gezuani és Rodrigo Mendoza), majd ugyancsak idegenben 3–1-re bizonyult jobbnak a Deportivo Linaresnél (g.: Borja Garcés, Febas és Sergio León.) Az idény LaLigameglépetéscsapata, a Girona, amely csak kevésbé jó gólkülönbségével szorul a Real Madrid mögé a táblázaton, szerdán óriási meccsen 4–3-ra múlta felül az Atletit Valery, Sávio, Blind és Portu góljával, az utóbbi meccsdöntő találat a 91. percben született. A kupában szintén mindét meccsét idegenben játszotta (a Copa del Reyben a Coppa Italiával szemben  a magasabb osztályú csapatok idegenben játszanak), a San Roquét 2–1-re (g.: Valery, Sávio), az Orihuelát 5–2-re múlta felül (g.:  Stuani 2, Pablo Torre, Portu, Valery). A kéz csapat eddig 20-stózor csapott össze, mindannyiszor a másodosztályban, az örökmérleg az Elche számáa kedvező: 10–6–4. Kérdés persze, Sebastián Fernández edző milyen összeállításban küldi ki a pályára a katalán együttest, de mindenképpen a vendég az esélyes a magyar futball számára egyszerre oly kedves és fájdalmas emlékű pálya, az Estadio Manuel Martínez Valero, másként Estadio Nuevo Altabix gyepén. (Ha valaki nem tudná, a magyar válogatott az 1982-es vb-n ott játszotta a Salvador elleni 10–1-es világbajnoki rekordot jelentő, és a belgák ellen a kieséssel járó 1–1-es mérkőzését egyaránt…)

Az esti találkozón a címvédő Real Madrid lép fel a negyedosztályú Arandina ellen Aranda de Dueróban. A hazai csapat novemberben 1–0-ra verete meg a harmadosztályú Murciát (gól: El Barraui), majd a második körben az élvonalbeli Cádizt  2–1-re Ceesay és Pesca találatával. Az 1987-ben alapított, fiatal klub együttese a Tercera División 1. csoportjában jelenéleg sereghajtó, 18. helyezett – ha a bajnoki táblázatokat egymásra rakjuk, potom 79. hellyel van elmaradva a LaLigát vezető rekordbajnok Realtól.  kát csapatnak ez lesz az első hivatalos tétmérkőzése. A Real hivatalos meccskerete –  Lunin, Kepa és Fran (kapusok).
Carvajal, Nacho, Fran García, Rüdiger, Carrillo és Tobias (védők)Bellingham, Modrić, Camavinga, Valverde, Ceballos, Arda Güler, Mario Martín és Nico Paz (középpályások),  Rodrygo, Joselu, Brahim és Álvaro (csatárok) – arra enged következtetni, Carlo Ancelotti és a királyi gárda nem, veszi félvállról az egyértelműnek ígérkező találkozót.

COPA DEL RAY 3. forduló, a nyolcaddöntőbe jutásért. Sport 2 15:45 CD Lugo–Club Atlético de Madrid  (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Hrutka János); Sport2 18:00 CF Elche–Girona FC (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Faragó Richard, szekértő: Hegyi Iván); Sport1 20:45 Arandina CF–Real Madrid CF (kommentátor: Fölöp Marcell, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván)