Az Inter nyolcadszor, vagy a Napoli harmadszor? • SportTV

Az Inter nyolcadszor, vagy a Napoli harmadszor?

2024. 01. 22. 18:18    
Olvasási idő: 2 perc

Felemás olasz futballhétfőnk lesz. Előbb a Szuperkupa miatt hiányos forduló eseményeit dolgozzuk fel, aztán jön az „ok”, azaz a Supercoppa Italiana felvezetése és közvetítése.

Lautaro gólt szerzett tavaly a trófeameccsen, idén az elődöntőben. Vajon harmadszor is betalál a Fahd Király Stadionban? (Fotó: Getty Images)

Szokásos Nyerő SzériA című műsorunk  főszereplői az Itáliában maradt „nagyok”, azaz a Juventus, a Milan és a Roma. A Juve, amely a „sztenderd” egygólos győzelmet megduplázta, hiába, a kupában szerzett gólözön feldobta nemcsak a szurkolókat, a játékosokat is. Megvitatják vendégeink Gianluigi Buffon elsőre különösnek ható ötletét: nagyobbítsák meg a kapukat! Egyik szakértőnk, Holczer Ádám exkapusként különösen érdekelve van a témában, de vajon mit szólhatnak a jelen aktív kapusklasszisai – lehet, hogy a jó Gigi pédátlan elfogadottsága kissé alább száll a „kollégák” köreiben?  A Milan csak nyer és nyer, de az előtte lévők nem akarják közelebb engedni… Pioli edzőrekorderek, legendák közt volt eddig is, most „százados” lett – legalábbis a Milan-bajnoki győzelmek tekintetében… Szembesítjük vendégeinket az egy héttel korábbi „Sport1-es szakkommentátor-véleménnyel”, amely szerint Mourinho maradni fog a farkasok kispadján – nem maradt… (Igaz, Ádám mondhatja – az a vélemény nem az övé volt, de Hrutka „Rudi” egy hete is a szakértői duó tagja volt). Mou utódja, Daniele De Rossi győzelemmel mutatkozott be, a Special One pedg – állítólag – szokott önbizalmával a Napoli Mazzari alatt már ingó kispadjára vetett szemet. Szó lesz persze az egyre élesedő kiesés elleni küzdelemről is, majd kicsit megváltozott „összeállításban” (Rudit Kéri András váltja fel) áttérnek a rijádi csúcsmeccs előzményeire és esélyeire is.

A már közel egy hete a szaúdi klímát élvező Inter és a Napoli a Supercoppa Italianáért csap össze  a rijádi szuperstadionban. A nápolyiak ugyan egy nappal többet pihenhettek, ennek aligha lesz jelentősége a mérkőzésen. Annak annál inkább, hogy a milánóiak védelme hosszabb ideje sokal stabilabb, mint a Partenopeié.  A felvezetés „kulcseredménye” a 3–0, ennyire verte meg a két elődöntőben a Napoli a Fiorebtinát és az Inter a Laziót – s pontosan ugyanez lett a tavalyi akkor még nem döntő, „csak” Szuperkupa-mérkőzés eredménye is,  a Derby della Madonninán az Inter is éppen  ezzel az eredménnyel győzte le a Milant ugyanott, a Fahd Király Stadionban.
Újabb Inter-sikerrel a nerazzurri 9. alkakommal szerezné meg a  trófeát, s ezzel otthagyná a Milant, fellépve az örök ranglista 2. helyére a Juve  (10 győzelem) mögé. Ha a Napoli győzne, harmadik Supercoppájával  a Romát megelőzve lenne ötödik a rangsorban.

SPORT1 18:00 Nyerő Széria olaszfutball-magazin (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám és Hrutka János)
SPORT1 19:15  SSC Napoli–FC Internazionale olasz Szuperkupa-döntő  (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Holczer Ádám és Kéri András)