Luke Littlerrel és a darts legnagyobb sztárjaival indul a Premier League • SportTV

Luke Littlerrel és a darts legnagyobb sztárjaival indul a Premier League

Sport TV avatar Sport TV 2024. 02. 01. 14:19    
Olvasási idő: 2 perc

Február elsején kezdetét veszi a PDC 17 héten át tartó őrületes sorozata, a darts Premier League. A résztvevők között ott van természetesen az aktuális világbajnok, Luke Humphries és a darts új fenegyereke, Luke Littler is. Az eseményeket minden csütörtökön 20 órától élőben közvetíti a Sport TV, és az első, cardiffi verseny előtt egy órás felvezetőműsort sugároz a Sport1.

A darts Premier League mezőnye. (Fotó: pdc.tv)

Van egy fiatalember, akiről december közepéig az emberek 99 százaléka vélhetően még sohasem hallott, azonban két hét alatt a világ egyik legismertebb sportolója lett: Luke Littlerről van szó, aki mindössze 16 évesen (!!!) világbajnoki döntőbe jutott, majd pár héttel később, a 17. születésnapja előtt négy nappal dobott egy kilencnyilast is.

Nem igazán van mostanában olyan külföldi sportoló, akiről többet cikkeztek Magyarországon, hiszen azóta is róla szólnak a hírek, ott van minden magazin címlapján, és már szinte mindenki ismeri. A darts egyre növekvő szurkolótábora mellett az ő személye is kellett ahhoz, hogy a vb-döntő legyen minden idők legnézettebb dartsközvetítése Magyarországon. Úgy tűnik azonban, hogy Littlernek nem okoz neki gondot a népszerűség. Most egy újabb rekordot állít be épp: 17 évével ő lesz a Premier League történetének legfiatalabb versenyzője. Mert annak ellenére, hogy csak 31. a világranglistán, február elsejétől hét versenyzőtársával hét országban és legalább 16 helyszínen versenyez majd csütörtökönként, és ha bejut a legjobb négy közé, a május 23-i londoni négyesdöntőn is láthatjuk majd.

Ez a program garantált szórakozást kínál mindenkinek, aki picit is kedveli a dartsot, hiszen Littler mellett a jelenlegi világbajnok és a ranglistát vezető, Luke Humphries is most mutatkozik be a Premier League-ben, de ott lesz a hétszeres Premier League-győztes (és háromszoros világbajnok), Michael van Gerwen, a kétszeres világbajnok Peter Wright, továbbá Michael Smith, Gerwyn Price és Rob Cross, akik már szintén nyertek vb-t, illetve Nathan Aspinall is, aki jelenleg negyedik a világranglistán.

Nehezen tudnánk elképzelni ennél izgalmasabb nyolcast, hiszen 31. ugyan, de a vb-szereplés mindenképpen bizonyítja, itt a helye. Február elsején a walesi Cardiffban kezdődik a torna, hogy ezt követően láthassa a mezőnyt a publikum Németországban, Skóciában, Angliában, Írországban, Észak-Írországban és Hollandiában, miközben óriási csarnokokat töltenek meg. A fináléra pedig Londonban, az O2-ben kerül sor május 23-án, és a négyesdöntő végén eldől, hogy Michael van Gerwen nyolcadszor is felér-e a trónra, vagy új királya lesz a Premier League-nek. A tét nem kicsi, hiszen a sorozat összdíjazása 1 millió font, amelyből 275 ezer üti garantáltan győztes markát, de ezt akár még 160 ezer fonttal megtoldhatja, ha minden állomáson megnyeri az aznapi kis minitornát, amelyet a negyeddöntőktől kezdve egyeneskieséses rendszerben vívnak a versenyzők.

A torna mind a 17 versenyét élőben közvetíti a Sport TV a jól megszokott és közkedvelt kommentátorcsapattal. Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd már készen áll, sőt, a 2024-es Premier League-rajt előtt egy felevezetőműsorban is láthatjuk majd őket, amelyet közvetlenül a cardiffi verseny előtt lehet megnézni a Sport1-en.

A Premier League programja:

A Premier League elé: február 1., csütörtök 19:00, Sport1

Premier League, 1. állomás, Cardiff: február 1., csütörtök 20:00, Sport1 (élő)

Premier League, 2. állomás, Berlin: február 8., csütörtök 20:00, Sport1 (élő)

Premier League, 3. állomás, Glasgow: február 15., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

Premier League, 4. állomás, Newcastle: február 22., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

Majd május 23-ig minden csütörtökön 2 órától a Sport TV-n