Fokozódó versenyfutás a BL-helyekért • SportTV

Fokozódó versenyfutás a BL-helyekért

2024. 02. 03. 19:06    
Olvasási idő: 2 perc

A 23. körben a szombati napon a BL-helyekért folytatott verseny kerül a középpontba az alsóházi csaták mellett. Az e tekintetben legfontosabb két mérkőzés közül az egyiket élőben mutatjuk az AMC Mikro alkalmazásban, a másik a Sport2-n lesz látható, közvetlenül a budapesti superenduro-futam élő közvetítése után.

A Milan a múlt héten éppen akkor bukta el folyamatos nyerősorozatát Bolognában (2–2), amikor az előtte haladó Juventus, amely az Empolinal „ajándékozott” fontos egy pontot, amely számára viszont kettő elvesztését jelentette. Így az Itáliában és kűlföldön (értsd: a nemzetközi kuafronton) legeredményesebb két olasz klub között megmaradt a 7 pontnyi különbség. Ugyanakkor a rossoneri előnye a követő, s már BL-helyen álló Atalnat köztt 10 pontnyira „csökkent”, ez azért elég ahhoz, hogy az öreg hölgy sziklaszilárdan álljon a virtuális dobogó alsó fokán.
Vendéglátója, a
Frosinone a 14., biztonságos ötpontos távolságban a kieső vonaltól, de különösebb fejlődési perspektíva nélkül. Az előtte egy ponttal helyezkedő Lecce megelőzhető, de a következő Monza már hat további ponttal előbbre áll.
A Lazio tartománybeli együttes új balhátvédet próbálhat ki a téli átigazolási időszakban érkezett Valreri személyében, ez különösen azért értékes, mart a védők közül Marchizza, Oyono, Lusuardi és
Bonifazi sem játszhat, sérülés miatt. Ezért is pozitív Monterisi visszaérkezése, aki szintén kezdhet a milánói sztárvendégek ellen. Ráadásul egy másik újonnan érkező, a Juve kölcsönjátékosa csatlakozhat Souléhoz a támadórészlegben. Az argentin már 9 gólnál jár, ő lehet az első játékos a klub történetében, aki egy idényben kétszámjegyű találatot jegyez az élvonalban.
A Milanba az Afrika-kupáról izomsérüléssel visszatérő Bennaszer már a társakkal edzhetett a hét közepén, mégis Adil mellett Reinders maraddhat a kezdőben a középpálya centrumában. Gabbia pedig a védelem közepén maradhat, a tartósan hiányzó trió (Tomori, Thiaw, Kalulu) bevethetetlensége miatt, Pellegrino meg kölcsönbe távozott a Salernitanába. Természetesen Giroud marad a csapat élén, Pulisic, Rfafael Leao és Loftus-Cheek támogatásával.
A
Bologna–Sassuolo összecspás forró favoritja természetesen a hazai gárda, amely egy győzelmen belül, azaz csak három pontnyira van a negyedik Atalantától, azaz nem csupán valamelyik európai kupahelyet veheti célba, hanem a legértékesebb küzdelmet is.
A piros-kékek védelmébe viszószatérhet Posch egymeccses eltiltását követően, így a veterán De Silvestri visszatérhet a tartalékok közé. Soumaoro és Bdoye továbbra is sérült, de Motta akár új csatárt is bevethet, mert az ifjú argentin Santiago Castro már csatlakozott a kerethez. Az első számú venter, Zirkzee támogatását elsősorban Orsolini végezheti aki korábban már négyszer is betalált a Sassuolo kapujába – , a Milan és a Cagliari ellen is gólt szerzett.
A Sassuolo egyik vezéralakja, Berardi nélkül teszi meg a rövid utat. Amikor a kapitány nem játszik, a fekete-zöldek 31%-kal kevesebb pontot szereznek. A középpálya alapembere, Henrique egy meccsre el van tiltva, Obiang sérült, de Racic visszatérhet a kezdőbe. Josh Diig kezdhet – Vina visszatért a Flamengóba – elöl Pinamonti áll a támadások élén.

SERIE A, 23. forduló. AMC Mikro 18:00 (felv. Sport2 4:00) Frosinone Calcio–Milan (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport1 21:00 FC Bologna–Sassuolo Calcio (kommentátor: Fülöp Marcell)