A Sport1 képernyőjén történelmet írtak a magyar csapatok a BL-ben • SportTV

A Sport1 képernyőjén történelmet írtak a magyar csapatok a BL-ben

Sport TV avatar Sport TV 2024. 02. 19. 13:29    
Olvasási idő: 2 perc

Óriási bravúrt hajtott végre a női kézilabda Bajnokok Ligájában érintett három csapatunk azzal, hogy mind továbbjutottak a csoportkörből a BL legjobb 12 csapata közé. A DVSC Schaeffler, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC történelmi szezonját továbbra is a Sport1-en követhetik majd a nézők. Ez csak hab a tortán, hiszen az EL-ben is van egy továbbjutónk.

A Fradi továbbjutása az utolsó fordulóban dőlt el. (Fotó: fradi.hu)

Már önmagában az is történelmi, hogy a 2023-24-es szezonban három magyar csapat képviselheti hazánkat a női kézilabda BL-ben, a Győri Audi ETO KC magyar bajnokként alanyi jogon, az előző BL-szezonban (és a magyar bajnokságban is) ezüstérmet szerző FTC-Rail Cargo Hungaria, illetve a magyar pontvadászatban bronzérmes DVSC Schaeffler szabadkártyával indulhatott. Mivel két csoport van a sorozatban, biztossá vált, hogy az eddigi 28 helyett 40 magyar érdekeltségű csoportmérkőzés kerül képernyőre a Sport1-en. A csoportkör utolsó napján kiderült, hogy összejött minden magyar kézilabdaszurkoló álma, és mind a három csapat állva marad az egyenes kieséses szakaszban. A Bajnokok Ligája nézettségére is hatással volt mindez. Amellett, hogy 12-vel több csoportmeccs került képernyőre (összesen 54 a tavalyi 42-höz képest), a Nielsen Közönségmérés adatai szerint a csoportkör élő közvetítéseinek átlagnézettsége a teljes lakosságban közel 11 százalékkal nőtt a 2023-24-es kiírásban az előző szezonhoz képest.

A Győri Audi ETO KC csoportelső lett, így a nyolcaddöntőben nem lép pályára. A DVSC Schaeffler szintén az A-csoportban kapott helyett, és ötödikként jutott tovább, így a B-csoportot negyedik helyen befejező Vipers Kristiansanddal játszik majd. Amennyiben a debreceniek sikerrel veszik a címvédő elleni akadályt, akkor magyar párharcot rendeznek a FINAL4-ba jutásért, hiszen ennek a meccsnek a győztese játszik majd a Győrrel.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria útja volt a legnehezebb, az utolsó játéknap Rapid Bukarest – Esbjerg mérkőzésén dőlt el a zöld-fehérek továbbjutása azzal, hogy az Esbjerg győzni tudott Romániában. A Fradira a francia Brest vár. Egy éve Franciaországban csodát vittek véghez a zöld-fehérek, ami talán jó előjel. A Brest mérlege a két másik magyar csapat ellen nem túl fényes, a Debrecen és a Győr is le tudta egyszer győzni, emellett egy döntetlenje és egy győzelme volt a franciáknak. Ha a Fradi győz, épp a fent említett Esbjerg várhat rá a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseire március 16-17-én, a visszavágókra március 23-24-én kerül sor. Mindkét magyar alakulat hazai pályán kezdi a párharcát. A negyeddöntőket április 27-28-án és május 4-5-én rendezik. A budapesti FINAL4 június 1-2. között kerül megrendezésre. A Sport1 minden magyar érdekeltségű mérkőzést élőben közvetít.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest: március 16-17., Sport1 (élő)

DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand: március 16-17., Sport1 (élő)

Brest – FTC-Rail Cargo Hungaria: március 23-24., Sport1 (élő)

Vipers Kristiansand – DVSC Schaeffler: március 23-24., Sport1 (élő)

DVSC Schaeffler/Vipers Kristiansand – Győri Audi ETO KC: április 27-28., Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler/Vipers Kristiansand: május 4-5., Sport1 (élő)

Az Európa Ligában is van továbbjutó

A Bajnokok Ligája mellett a női kézilabda Európa Ligában is van kinek szurkolni, ott a Motherson Mosonmagyaróvár jutott be a legjobb nyolc közé a hétvégén. Az EL FINAL4-jába jutásért a román Gloria Bistritán kell túljutnia.

Motherson Mosonmagyaróvár – Gloria Bistrita: március 16-17., Sport1 (élő)

Gloria Bistrita – Motherson Mosonmagyaróvár: március 23-24., Sport1 (élő)