A Debrecen meglepné a háromszoros bajnokot • SportTV

A Debrecen meglepné a háromszoros bajnokot

2024. 03. 17. 14:17    
Olvasási idő: 3 perc

Két női BL- és egy Ell-meccsel jelentkezünk vasárnap, majd lesznek még további póolimpiai selejtezők és az elmaradhatatlan Harmadik Félidő is.

Jó volna ezt a győzelmi üóörömöt elkerülbi Debrecenben (Fotó: eurohandball.ecl.com)

DVSC–VIPERS (BL-rájátszás)

A Vipers az utóbbi hat évből ötödször került a playoffba. A DVSC másodszor szerepel egyáltalán a BL-ben. A háromszor egymás után győztes norvég csapat hat (!) meccset vesztett a csoportkörben, annyit, mint az előző két szezonban összesen. A jobbátlövő Anna Vjahirjeva 86 góljával a 3. a teljes BL-góllistán, hárommal van kevesebbje a listavezető metzi Sarah Bouktinál. 2020–21 óta először játszik playoffot a Vipers, azót kétszer kihagyta ezt a fázist, rögtön a negyeddöntőben folytatta.
A DVSC brióonzérmet szerzett a múlt héten a Magyar Kupában, a 3. helyért a Mosonmagyaróvárt győzte le.
Simon Petra sérülés miatt nem játszhat a DVSC-ben.
„Jókedvűek vagyunk, mert most szereztünk bronzot a magyar kupában. Remélem a hétvégén is ilyen lesz a hangulat. Valójában az ünnep számunkra, hogy a Vipers ellen játszhatunk a Bajnokok Ligája rájátszásában. Szoros meccset szeretnénk játszani, akkor bármi megtörténhet” – idézte Kácsor Gréta debreceni balátlövőt az EHL BL-honlapja.

BIETIGHEIM–IKAST (BL-rájátszás)

Mindkét csapat megnyerte a második számú európai sorozatot, az Európa-ligát az előző években, a Bietigheim 2022-ben (miután az elődöntőben megverte az Ikastot), majd a dán együttes tavaly. Karolina Gudlacz-Gloc a németek házi gólkirálya 68 góllal, az Ikast cseh balátlövője Markéta Jerabková 88 gólnál tart, eggyel van elmaradva a listavezető metzi Bouktittól. Minkét csapatnak van játékosa a sorozat legjobb kapusai között, Irma Schjött (Ikast), illetve Gabriela Moreschi (Bietigheim).
A német együttes még nem volt BL-negyeddöntős a 2020–21-es rájátszásban kikapott a Győrtől, az Ikast már hat alkalommal volt a nyolc között és küzdhetett a final fourért. Ha a Bietighem nyer, 20. győzelme lesz a Bajnokok Ligája-történetében 2017-es bemutatkozása óta. A csoportkörben az Ikast szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 476-ot. A német együttes a múlt hétvégén elvesztette a német kupadöntőt a TuS Metzingen ellen, a dán csapat maradt a második nemzeti bajnokságában, miután legyőzte az Ajax Köbenhavnt.
„Ez az a meccs, amit nagyon vártunk, és készek vagyunk mindent beleadni, hogy jó helyzeteket alakítsunk ki a hazai IBF Arénában, ahol az idei szezonban elképesztő volt a hangulat” – mondta Maria Lykkegaard, az Ikast beállója a találkozó előzeteseként.

NANTES–SOLA (Európa-liga-negyeddöntő)

A Nantes az egyetlen versenyben lévő címvédő, tavaly október óta 10 legutóbbi hazai meccsén mindössze egyszer szenvedett vereséget. Az előző idényben a francia csapat látványos negyeddöntőt vesztett a Borussia Dortmundtól, pedig az első meccsen otthon 9 gólos előnyt szerzett, de ez sem volt elég Dortmundban, ahol tízzel kapott ki. A két együttes korábban nem találkozott európai kupamérkőzésen. A Sola reménykedik a linzi négyes döntőbe kerülésben, miután az előző két kiírásban egyformán a negyeddöntőben ért véget a kupakalandja. A norvég együttes 195 góllal a legeredményesebb az egész El-mezőnyben, a Nates csupán öttel szerzett kevesebbet. Kristina Novak és Camille Herrem együtt 72-szer talál a Sola ellenfeleinek kapujába.
„Két nehéz meccs vár ránk, és a legjobbat kell nyújtanunk, ha el akarjuk érni céljainkat és álmainkat, hogy bejussunk az EHF-El négyes döntőjébe. Szerintem két jó kézilabdameccs lesz, nagy sebességgel és sok góllal. Ez két olyan meccs, amelyet mindannyian alig várunk” – nyilatkozta  Helle Thomson vezetőedző, a franciák dűm vezetőedzője.

„Jó lesz visszatérni Nantes-ba, ahonnan sok szép emlékem van az ott töltött időről. Izgalmas lesz egy ilyen jó csapat ellen játszani idegenbeli pályán. Reméljük, hogy jó játékot tudunk játszani, és jó helyzetbe hozzuk magunkat a jövő heti hazai meccs előtt” – vélekedett Malin Holta, a Sola átlövője.

NŐI KÉZILABDA BL, playoff, első mérkőzés. Sport1 13:15 DVSC Schaeffler–Vipers Kristiansand (kommentátor-riporter: Méhes Gábor, szakkommentátor: Köstner Vilmos, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 17:45 SG BBM Bietigheim–Ikast Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).
NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, negyeddöntő, első mérkőzés. Sport1 19:45 Neptunes Nantes–Sola HK (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).Ú
FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. nap.AMC Mikro (Sport3) 14:10 (felv. Sport1 1:15)  Ausztria–Németország(kommentátor: Gyulai Miklós); Sport1  23:30 Brazília–Spanyolország(felv., kommentátor: Gyulai Miklós)
Sport1 19:30 Harmadik Félidő kézilabda talk-show
(műsorvezető: Ágai Kis András)