Vidi: pont(ok)ért Szalonikiben • SportTV

Vidi: pont(ok)ért Szalonikiben

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 25. 09:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Két mérkőzés után pont nélkül áll a MOL Vidi FC az Európa-liga csoportkörében. Nem is lehet más a célja, mint a pontszerzés megkezdése az észak-görögországi (macedóniai) Szalonikiben...

A feladat nem lesz könnyű, sőt igazán nehéz lesz.

A PAOK ugyanis 7 forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a görög bajnokságot, imponáló 12–2-es gólkülönbséggel. Ugyanakkor a statisztika reménysugarat is mutat a fehérváriaknak. Míg a pontvadászatban a hibátlan a vendéglátója, legutóbbi három(!) kupameccsét nem tudta megnyerni a Tumba Stadionban. A BL-playoffban 4–1-re kikapott a Benficától, az El első fordulójában 1–0-ra a Chelsea-tól és a Görög Kupában is csak 1–1-et játszott a helyi rivális Arisszal (igaz, a legutóbbi Szuperliga-fordulóban idegenben 2-1-re azért legyőzte…)
A Vidi legutóbbi idegenbeli nemzetközi eredményei azért adnak némi okot az optimizmusra. A teljes európai kupamenetelés során a magyar bajnok csupán a Chelsea-től, azaz egy európai nagycsapattól kapott ki, egyetlen gólocskával, viszont Dudelange-ban, Razgradban, Malmőben és Athénban egyaránt döntetlenre végzett. Ennek alapján nem reménytelen a pontszerzés Szalonikiben sem. A Vidi erősödik azzal is, hogy a sérüléséből végleg felépülő válogatott kapus, Kovácsik Ádám ismét elfoglalhatja helyét a kapuban.

Noha a PAOK is vélhetően igen motivált lesz – egy esetleges „vastagabb” győzelem gyakorlatilag már a csoportkör felénél csaknem biztos továbbjutást ígér a Chelsea társaságában –, mi reméljük, hogy a londoni majdnem-bravúr után Szalonikiban egy igazi bravúrt mutat be Marko Nikolics együttese.
Már este 8-tól háromnegyed órás műsorral vezetjük fel a PAOK–Vidi mérkőzést, utána fél 12-től másfél órában bemutatjuk a napi forduló mind a 24 találkozójának góljait.

Kapcsolódó

AZ EL-CSOPORTKÖR 3. NAPJÁNAK MÉRKŐZÉSEI

A-csoport: Zürich–Leverkusen, AEK Larnaca–Ludogorec, 18:55
B-csoport: Salzburg–Rosenborg, RB Leipzig–Celtic, 18:55
C-csoport: Zenit–Bordeaux, Köbenhavn–Slavia Praha, 18:55
D-csoport: Anderlecht–Fenerbahce, S. Trnava–D. Zagreb, 18:55
E-csoport: Qarabag–Vorszkla, Sporting CP–Arsenal, 18:55
F-csoport: Milan–Betis, Dudelange–Olympiakosz, 18:55
G-csoport: Rangers–Szpartak Moszkva, Villarreal–Rapid Wien, 21:00
H-csoport: E. Frankfurt–Apollon L., O. Marseille–Lazio, 21:00
I-csoport: Sarpsborg–Malmö, Besiktas–Gent, 21:00
J-csoport: Standard L.–Krasznodar, Sevilla–Akhisarspor, 21:00
K-csoport: Jablonec–Asztana, Rennes–Dinamo Kijev, 21:00
K-csoport: PAOK–MOL Vidi (Sport1), Cjelsea–BATE Boriszov, 21:00

Sport1 20:00  felvezető műsor; 20:45 PAOK–MOL Vidi FC Európa-liga L-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor, Puhl Sándor és Szélesi Zoltán); 23:30 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor, kommentátor: Haraszti Ádám és Kassai-Tóth Csaba)