Kemény erőpróba Horvátországban • SportTV

Kemény erőpróba Horvátországban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 21. 12:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy-egy győzelem és vereség áll a Szolnok neve mellett a vízilabda BL B-csoportjának táblázatán. A sorozat 2017 évi bajnoka a 2016-is győzteshez, az egyelőre hibátlan Jughoz látogat a szépséges Dubrovnikba.

„A világ egyik legjobb csapata. Az elmúlt három évben látszott a játékukon, hogy bármennyire is átalakulgattak minden évben, mindig be tudtak kerülni a legjobb négy közé. Most gondolok itt arra, hogy Budapesten megnyerték, utána nyertünk mi a Szolnokkal, de aztán a következő évben megint bejutottak a négybe, pont minket vertek ki Genovában. Megint egy picit átalakultak, de a játékukat nézve egy nagyon stabil, egy nagyon egyben lévő csapat lesz, amely fogad minket” –  jellemezte az ellenfelet Jansik Dávid, a Közgép Dózsa klasszisa a klub honlapján.

A Tisza-parti gárdának mély gödörből kell kimásznia hiszen a hétvégi kupafordulón az első találkozón 9 gólos(!) vereséget szenvedett az OSC-től, s bár a második meccset sikerült döntetlenre hoznia (7–7), csúcsformának semmiképpen sem örvend.
Ellenfele, a horvát klassziscsapat két idegenbeli győzelmen van túl a BL-ben, a Spandaut Berlinben 7–6-ra, a Jadrant Splitben 13–6-ra verte meg. Hazai mérlege az előző kiírásban egészen parádés volt, hét ellenfeléből hatot legyőzött, csupán a spanyol Barceloneta tudott egy ponttal távozni az összesen 36-szoros jugoszláv és horvát bajnok otthonából.

Reméljük, idén már az első hazai találkozón botlik a Jug. Ha lehet, akkor „kétpontosat” botoljon – ehhez azonban roppant keményen meg kell küzdenie Zsivko Gocics együttesének.

Sport2 19:00  VK Jug Dubrovnik–Szolnoki Dózsa Közgép vízilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)