Szolnoki utazás 3 pontért Splitbe • SportTV

Szolnoki utazás 3 pontért Splitbe

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 14. 07:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Kedden befejezi BL-csoportkörös szereplését a Szolnoki Dózsa Közgép együttese. Sajnos, a továbbjutás lehetősége már elúszott, a szolnokiak már nem tudnak bejutni a csoport első három helyezettje közé, de a presztízs szempontjából nem mindegy, meglesz-e az utolsó három pont – amely a helyezéseken már nem változtat...

(Fotó: szolnok-vizilabda.hu)

A BL sajátos kiírása szerint a B-csoportból – amelybe a szolnokiakat sorsolták – csak három csapat kvalifikálhatta magát a nyolcas döntőbe. Azt ugyanis Hannoverben rendezik, így az ugyanide kerülő WASPO Hannover mindenképpen finalista – az esemény financiális sikerét „garantálandó”. A „maradék” három helyre ott volt az elmúlt három kiírás győztese – az Olympiakosz, a Szolnok és a Jug Dubrovnik –  valamint a korábbi 7-szeres győztes Mladost Zagreb, s mellé még egy olasz élcsapat, a Verona is (amely a Sport Manegement „művésznéven” szerepelt, s mellesleg Busto Arsizióban „üzemel”). Ebben a sűrű mezőnyben a − megújulóban lévő, de két évvel ezelőtti szupercsapatából világklasszisokat vesztő – Tisza-parti együttes sajnos könnyűnek találhatott. Értékes pontokat vesztett, nem vert meg könnyebb ellenfeleket – a végén aztán, egy fordulóval a befejezés előtt csak a 4. helyet foglalja el, 22 ponttal. Az előtte helyezkedő Veronának 27 pontja van, így a hátrány már behozhatatlan. A keddi ellenfél Jadran Split az 5. helyen áll, 15 ponttal, s mivel a követő Mladostnak csak 11 van, egyértelmű, hogy egyik csapat helyezése sem változik a mérkőzés végén.
A horvát együttes hazai mérlege eddig 6 mérkőzésből 3-3 győzelem és vereség. A mögötte két német csapatot, a Hannovert és a Spandaut megverte, legyőzte az előtte végzők közül a Veronát, ugyanakkor kikapott a honfitárs Jugtól és Mladosttól, no meg az Olympiakosztól is. A mieink idegenbeli mérlege: vereség Veronában, Dubrovnikban és Athénban, döntetlen Berlinben, győzelem Hannoverben és Zágrábban.
A házigazda már befejezte szereplését a horvát bajnokságban, amelyben a bronzérmet szerezte meg. A szolnokiaknak ugyanehhez a magyar bajnokságban le kell győznie még egyszer az Egert.
Szóval, az utolsó három BL-pont a tét – reméljük, azt hazaviszi a Dózsa magával…

 

VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, B-csoport. Sport1 20:30 VK Jadran Split–Szolnoki Dózsa Közgép (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)